To jest widok strony w wersji do druku
-
Cały czas lekko grzeje
Dzień dobry! Ostatnio zauważyłem, że po wylączeniu klimy z nawiewów leci powietrze znacznie cieplejsze niż na zewnątrz. Myślę, że nie domyka się jakaś klapka. Pytanie jest takie: gdzie znajduje się klapka, która dopuszcza ciepłe powietrze i czy da się ją jakoś przesmarować, rozruszać. Oczywiście bez prucia calej deski. Wersja z klimatronikiem.
Pozdrawiam serdecznie!
Jacek
-
U mnie często się ten układ zacina. Pomaga taki pseudo reset: daję ogrzewanie pokrętłem na full gorąco, potem zmieniam nastawienie na full zimno, i dopiero ustawiam żądaną temperaturę.
Potem działa poprawnie za każdym razem.....
Może tak spróbuj..
-
Dzięki za radę, ale niestety u mnie to nie działa. Nie domyka i już. Bardzo proszę o jakąś podpowiedź czy da się to rozruszać bez prucia całej deski.
Pozdrawiam!
Jacek
-
Cytat:
Napisał
jacek2
U mnie często się ten układ zacina. Pomaga taki pseudo reset: daję ogrzewanie pokrętłem na full gorąco, potem zmieniam nastawienie na full zimno, i dopiero ustawiam żądaną temperaturę.
Potem działa poprawnie za każdym razem.....
Może tak spróbuj..
Niestety ja ten patent wykorzystywałem przez jakieś 2 lata z czym powoli postępował coraz większy brak reakcji na regulowanie. Aktualnie cały czas albo dmucha zimnym na low, albo ustawienie jakiejkolwiek temperatury powyżej low skutkuje przestawieniem sie łopatek na full grzanie. Z tego co wiem serwis przy naprawie rozbebeszy całą deskę rozdzielczą.
-
Mam dokładnie ten sam problem od nowosci, byłem z 2 razy w ASO - ale nic nie zrobili i skończyła sie gwarancja. Jak jest goraco to dziła ok, ale jak taka śerednia temp, to zaczyna grzac i grzeje bez opamietania
-
Witam! Robi się coraz cieplej i niestety trzeba się będzie z tym zmierzyć. W ASO w Katowicach powiedzieli mi 3 tys. To dosyć dużo kasy. Może któryś z szanownych kolegów ma na to dobry i tańszy, skuteczny pomysł?
Pozdrawiam!
Jacek
-
1 załącznik(i)
miałem to samo w bravo.
Skonczylo się tak:
Załącznik 43804
nie było innego dojscia.
-
Kurcze 3 tysiące to nie ponad 4 bez robocizny, które zaśpiewali mi w Gdańsku. Przeraża mnie rozbieranie deski, ale zamierzam to w końcu oddać do zrobienia przed zimą. Będę potrzebował często zmieniać nastaw temp. bo wiadomo, że latem tylko się chłodzimy. Gdzie taką wycenę dostałeś?
-
Czyżby zastosowali te same wadliwe klapki co w Bravo...W sumie możliwe.
U mnie strona kierowcy dolny nawiew też jak by lekko grzał cały czas.
Ale to może tylko dolne plastiki od nawiewu się nagrzewają od nagrzewnicy i lekko to czuć.
Bo reszta nawiewów działa ok.