Problem z przekaźnikami albo ze sterownikiem
Witam,
Skleroza i skutki :( Problem taki nie zamkąłem na noc maski a lało. rano słyszę głśną prace przkaźników albo jednego. odpiałem aku, przekażniki bezpieczniki, wyczyćiłem osuszyłem użyłem kontakta. Ok. odpalił, po wciśnięciu pedału gazu przy 4tys obrotów blład P2135, odcina przy 4tys, potem znów czyszczenie, efekt brak po wywaleniu błędu wogóle nie reaguje na pedał.
I znowu ww praca plus wyjąłem aku podtawke dodatkowe kostki przedmuchałem i kontakt spejem potraktowałem i pod akumulatorem jest takieczarne montowane na jednej śrubie pudeołko.
Po poskładaniu wszytkiego spowrotem. wszystko pieknie ładnie, zero błedów jeździ niw wywala błedów.
ALE!!! i tu pomocy
Po jakimś czasie słysze tykanie głośnie jak przekaźnik ,a bardziej jak nieraz tyka rozrusznik .
Po pomacaniu co to, to tyka przekaźnik sterownika silnika i ta kostka /pudełko/ pod akumulatorem. Poruszałem przekaźnikiem i ustało, auto odpaliło, bez błędów
Przkaźnik się zagrzał, poza tym od jakiegos czasu mam problem z odpaleniem, kilka razy trzeba przekręcić stacyjkę żeby odpalił bo robi tyk tyk, tu wiem że rozrusznik pada nowy.
gdzie jeszcze szukać ? co to za czrne pudełko od czego> DOblo 2007 1.3 MJTD
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
i jeszcze jedno pytanie
Jak sprawdzić czy dany samochód miał czy nie fabryczny DPF?