To jest widok strony w wersji do druku
-
2 załącznik(i)
Ducato - błąd P0089-78
Cześć Wszystkim, mam problem. Wyrzuca mi błąd P0089-78 - ciśnienie na szynie wtryskiwaczy. Podczas jazdy potrafi szarpnąć, przykopcić na jasno. Raz jeździ fajnie, raz szarpie i wywala błąd silnika i wchodzi w tryb serwisowy. Korekty na wtryskiwaczach wyglądają ok. DPF niezatkany. Wg MSC wchodzi, że ma problem z ciśnieniem. Jaki macie pomysł? Regulator ciśnienia na pompie wysokociśnieniowej? Dziękuję.
-
Mam wrażenie, że taki / podobny problem jest tu bardzo często poruszany. Ciężko tu o odpowiedź, więc sugerowałbym przeczytanie wątków, w których ten problem był omawiany.
Ja o dieslach wiem tyle, że paliwo w PL jest ch***e, a poza tym są do d***y, więc się nie wypowiem w temacie.
-
Sprawdz przelewy na wtryskach, regulator ,tez moze szwankowac.Zobacz na okablowanie na listwie. Moze byc problem z zasilaniem w paliwo,duzy masz przebieg? wyrwac pompe ze zbiornika i sprawdzic siltko,moze zafajdane...Zacznij o rzeczy prosych ,zanim wywalisz kase w ciemno. A do kol. Raffa, w firmie robie przy sprzetach na LPG, prywatnie mam same fiaty diesle...nigdy zadnych problemow,a naprawde duzo smigam.Na auto z LPG w zyciu bym sie nie zamienił...:lol:;-)
-
@Braval a kto mówi o LPG? ;)
Poza tym prywatnie to prywatnie, jak dbasz, tak masz. I przebiegi nie takie, jak w dostawczakach...
Pomijam już fakt, że spaliny diesla są rakotwórcze... I nie, nie jest to gadanie aktualnie szalejących ekologów, tylko stare badania sprzed 10, 20 lat...
-
Oczywiscie ,ze CNG to inna bajka...a dieslami juz jezdze 40 lat i jeszcze gorzalki sie napiję.Twoje zdrowie Raffa.pozdr.:drinkers::coolguy:
-
Fiat ma 235 tyś przebiegu. Korekty na wtryskiwaczach są minimalne.
-
Zrobiłem przelewy i wyszło - na 1 - 80 cm^3, 2 - 55 cm^3, 3 - 50 cm^3, 4 - 90 cm^3. Napełniło mi się to w 23 sekundy. Jak na to patrzę to dużo za dużo. Co o tym sądzicie?
-
Sa duze roznice , szczegolnie na 1 i 4 garze. Nie zaszkodzi sprawdzic wtryskiwacze,ewentualnie zregenerowac. Trzeba jeszcze porownac cisnienia paliwa oczekiwane i rzeczywiste.