Hej,
jakie powinny być klocki i tarcze do Tipo 1.4 T-Jet Kombi?
To jest widok strony w wersji do druku
Hej,
jakie powinny być klocki i tarcze do Tipo 1.4 T-Jet Kombi?
Poczytaj, poszukaj, na forum są info dot klocków i tarcz hamulcowych....
W sklepach też ci udzielą wiedzy...
Załącznik 43334
Panowie i Panie czy te klocki są już do wymiany? Przy okazji wymiany kół na zimowe zajrzałem.
Jak najbardziej. To zewnętrzny i już go niewiele. Wewnętrznego (od strony cylinderka) pewnie już nie ma.
Od razu pomierz tarcze bo widać że już próg mają. Nowa ma 22mm, jeżeli Twoja ma 20 lub mniej kwalifikuje się do naprawy poprzez wyrzucenie ;)
Klocki pasujące (obstawiam że masz 1.4 95KM)
TRW GDB2228
Brembo P 23 178
Delphi LP3360
Bosch 0 986 424 042
Tarcze:
TRW DF1749
Delphi BG2512
Bosch 0 986 478 521
To wszystko zależy ile do wiosny przejedziesz. Przy małych przebiegach zostawiłbym do wiosny. Jednak musisz ocenić stan pozostałych, bo możesz być zaskoczony. Na klocku widocznym na zdjęciu pojeżdzisz jeszcze ok. 6 tys km. Oczywiście zależne od "ciężkiej nogi"
dziękuję za odpowiedź. Na tych przejechałem 65tys...
Jak pozostałe są w takim stanie to pojeżdzisz do wiosny
Musze pojechac na wyważanie kół bo juz 6 sezon mam zimówki i lekko biją wiec zobacze na podnosniku jak wyglądają te wewnętrzne. Tak patrze na ceny to 450zl komplet z klockami więc nie ma tragedii w razie czego. Moze tarcza po 65 tys nie bedzie na smietnik to same klocki...
Weż na poprawkę, że te 20 mm to skrajność w eksploatacji. 19 mm również wystarczy.
Te wymiary tarcz i klockow to jak masz wolnossaka, w tjet nieco inne beda ale to już sam rozkminilem bo nie podajesz jaki masz silnik
95km. Mam nadzieję jeszcze wykorzystać te tarcze co mam...
Niestety do wymiany tez tarcze. Kupilem komplet bosh. Tarcza ma 20mm wiec szkoda wsadzac klocek na nia tak pomyslalem. Myślę ze 65k przebiegu to niewiele zakladajac ze byly z pierwszego montażu... Pewnie od biedy bym pojezdzil 10tys jeszcze na jakis tanich klockach na wykonczenie tarcz ale czy warto...