Cześć Wszystkim,
Chcę zakupić 500 L, może mi ktoś z Was pomóc w sprawdzeniu przeszłości auta?
To jest widok strony w wersji do druku
Cześć Wszystkim,
Chcę zakupić 500 L, może mi ktoś z Was pomóc w sprawdzeniu przeszłości auta?
Mając VIN, datę pierwszej rejestracji (pierwszej w ogóle) oraz nr rejestracyjny coś tam możesz sprawdzić sam na historiapojazdu.gov.pl.
Z VINem też możesz podejść do ASO i zapytać o historię serwisową.
Powyższe sam sprawdź i jeśli dalej będziesz zainteresowany autem możesz podrzucić VIN tutaj (zapewne jest odpowiedni dział lub wątek) - poszukaj.
W ASO Fiata jak trafisz na "fajną" osobę to może Ci na podstawie VIN'u podać wiele ciekawych informacji - co było naprawiane, wymieniane, awarie itp. Jak tak pytałem o Jeep'a. Czasami wymagają dowodu rejestracyjnego - ja nie miałem a pomogli. Oczywiście pod warunkiem, że były wpisy w systemie. W Internecie można znaleźć trochę darmowych stron, gdzie coś się wyświetla, ale dopiero płatne strony dają dużo informacji. Jak zdecydujesz się na zakup auta to warto wydać kilkadziesiąt złotych przed zakupem na płatny serwis - jeżeli np. w ASO Ci nie podadzą informacji.
Poczytaj sobie o tym silniczku,calkiem dobre recenzje.https://www.motodiesel.pl/silniki/48...t-i-105km.html
W tym modelu
Do tych płatnych raportów też nie należy podchodzić, jak do wyroczni.
Na innym forum czytałem kikka wpisów osób, które sprawdzały (dla ciekawości) swoje własne (od nowości) auta i piszą, że w raportach były np. szkody o których nic nie wiedzą.