Szyba kierowcy nie działa elektryczne opuszczanie
Witam. Problem jest ze świeżo kupionym Doblo Cargo. Na początku szyba od strony kierowcy działała z przerwami. 1 raz na 10. Potem już nie opuszczała. Kupiłem na szybko nowy przełącznik szyb. Podpiąłem, a że mocno świecił, zauważyłem że ruszając drzwiami przycisk się podświetla w pewnym momencie. Idąc tym tropem odkręciłem ogranicznik drzwi, zdjałem wtyk i gumowy kołnierz i zastałem ułamany praktycznie na pół przewód biało-czerwony. Połączenie zrobione, złożone do kupy dalej działało czasem. Słychać że podnośnik szyby pracuje "w górę", w dół szyby nie opuszcza. Żółte gniazdo i wtyk pomiędzy drzwiami wyglądają zdrowo. Teraz się domyślam że ułamany przewód odpowiadał za podświetlenie przycisku - świeci na zapłonie cały czas teraz. Słabe dojście a raczej jego brak do wiązki kabli w drzwiach za prowadnicą szyby. Kable przynajmniej w części na wierzchu drzwi wyglądają ok. Jakieś sugestie co tu mogło nawalić? Który przewód odpowiada za opuszczanie szyby? Jest biało-czerwony, fioletowo-żółty, niebiesko-czerwony i czarny.