Jak skasować komunikat o przeglądzie. A może trzeba jechać do ASO.
To jest widok strony w wersji do druku
Jak skasować komunikat o przeglądzie. A może trzeba jechać do ASO.
Kluczyk serwisowy znika po przejechaniu 1000 km od ustawionego przez ASO przeglądu.
Można wykasować w ASO lub samodzielnie, np: podłączając interfejs ELM327 BLuetooth pod obd2, uruchamiasz na komórce AlfaOBD.
Wybierasz Tipo > Instrumental Panel > Instrumental Panel Marelli EP > Active Diagnostic > Reset Service Data > Start
Dzięki. W takim razie poczekam 1000km. Nie chcę stracić na ASO, nie zawsze są kompetentni. Pozdrawiam
Trzeba pamiętać o tym, że wtedy najpewniej zniknie z menu serwis, więc nie będzie już informacji ile zostało do przeglądu.
Oki. Zastanawiam się jeszcze.
Zawsze później będzie go można aktywować .
Cytat Napisał KOBRA Zobacz post
Zawsze później będzie go można aktywować .
Kiedyś i tak będzie trzeba, gdy wartość liczba kuponów osiągnie wartość 0 po kasowaniu serwisów
Czy możesz dokładnie napisać o tym temacie. Ja nie jestem, mechanikiem i w ogóle informatykiem. Pozdrawiam
W ustawieniach sterownika przeglądów po podłączeniu komputera ustawia się liczbę tzw. kuponów to ilość 9 przeglądów . Po wykasowaniu przeglądu liczba zmniejsza się o 1 aż do 0 . I wtedy aby znowu pokazywało się przypomnienie o wykonaniu przeglądu trzeba znowu przywrócić liczbę kuponów .
Oki. Wszystko jasne.
https://fiatklubpolska.pl/tipo-531/k...84/#post431589
Skoro jesteś na etapie kasowania przeglądu olejowego, możesz sprawdzić instrukcję z filmiku, czy działa jak na YT pokazane lub potwierdzić słowa JAckTheNight, że nie działa.