To jest widok strony w wersji do druku
-
Pilot centralnego zamka.
Witam wszystkich forumowiczów. Sorry,jeżeli ten temat był przerabiany ale jestem użytkownikiem tego forum od dzisiaj i jeszcze nie specjalnie sprawnie poruszam się tutaj. Dopiero co zakupione auto. Moja prośba o jakieś porady co zrobić z pilotem który otwiera drzwi dopiero po kilkukrotnym naciskaniu przycisku ale już zamykanie uruchamia się zawsze po jednokrotnym ???. Bateria wymieniona na nową Energizer. Tipo Hatchback 1.4 2019. Może tak to działa we fiatach ?
-
Cytat:
Napisał
mari69
Może tak to działa we fiatach ?
Tak, jasne. Tylko Niemiec potrafi zrobić dobrego pilota ;-) A już tak na poważnie, przypuszczam, że zużył się microswitch. Koszt elementu to kilkadziesiąt groszy w byle jakim sklepie z częściami elektronicznymi, plus kilka minut pracy dla ogarniętego operatora lutownicy. Dorabiacz kluczy samochodowych też pewnie podoła.
-
Nawet nie trzeba kupować mikroswitcha, bo jeden jest w zapasie na płytce pilota
od czwartego przycisku którego u nas ogólnie nie ma, ale mikroswitch jest, takze
można go wykorzystać.
-
Faktycznie, to może być sam switch. Nie wiem dlaczego założyłem ,że coś szwankuje w komunikacji pilota z anteną w samochodzie. Zacznę od wymiany tego elementu. Koszt niewielki, nawet gdyby nie zadziałało to wykluczę ten motyw. Dziękuję za pomoc. Dam znać czy problem zniknie. Pozdrawiam, Marek.