To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Kilka Pytań -
Kilka Pytań
Cześć wszystkim,
Kupiłem w grudniu Stilo z 2005 roku 1.9 JTD.
Mam kilka pytań.
1. Rozkodował mi się kluczyk i muszę otwierać ręcznie. Wiem, że jest sposób za pomocą podłączenia do kompa i zakodowaniu samemu przez program. Natomiast nie mam kodu Immobilizera i musiałbym oddać do profesjonalisty który wyciągnie kod z komputera i mi to zakoduje. Stąd pytanie, jest tu jakiś spec z Warszawy który potrafiłby to zrobić hobbistycznie po okazyjnej cenie?
2. Prawdopodobnie mam uszkodzony rezystor dmuchawy ( chodzi ona tylko na 4 biegu co jest uciążliwe ), gdzie się znajduje aby go wymienić, co należy odkręcić by się do niego dostać.
3. Lewy kierunek mi odbija i się nie zatrzymuje, muszę go trzymać przy skręcie lub zmianie pasa. Miał ktoś podobny problem? Da się to jakoś naprawić? Czy trzeba wymieniać całe manetki ?
4. Zawsze ręcznie musze wyłączać radio niefabryczne, Stilo ma tak w standardzie czy jest opcja w komputerze aby to ustawić by po zgaszeniu zapłonu gasło również radio?
5. Świeci po odpaleniu samochodu mi się kontrolka od świec żarowych. Jakie mam kupić? Podesłały ktoś linka? To na pewno o świece chodzi czy może gdzieś jest przepięcie lub zwarcie co powoduje zapalenie się tej kontrolki. Auto nie ma problemu by odpalać, nawet jak kilka dni postoi na mrozie.
Z góry dzięki za każdą odpowiedź i pomoc.
Pozdrawiam,
-
Na tym forum wszystko znajdziesz...
Klub FIAT STILO Polska - Wykaz forów:smile: