ma ktos moze ze zdjeciami, krok po kroku?
To jest widok strony w wersji do druku
ma ktos moze ze zdjeciami, krok po kroku?
Zdjęć nie robiłem ale to bardzo proste. Sam pierwszy raz jakiekolwiek lusterko rozbierałem i nic nie popsułem :tongue A więc tak najpierw wkład lusterka odchylasz maksymalnie do dołu wtedy można od góry włożyć palce i z wyczuciem pociągać wkład do siebie by wyskoczył z zatrzasków. Odpiąć przewody od podgrzewania lusterka jeśli takowe są. Gdy już to zrobisz ujrzysz 3 śrubki wokół mechanizmu lusterka. Trzeba je odkręcić a następnie u góry są takie zatrzaski co trzymają tylną część lusterka i trzeba i małym śrubokrętem odblokować. wtedy będzie już można rozłożyć lusterko na dwie części ramka do przodu a ta obudowa do tyłu. Na dole zostanie taki trójkąt w którym osadzony jest właśnie termometr, ale on po zdjęciu ty poprzednich części bez problemu się demontuje. Jeśli chodzi o sam termometr to odcinasz przewody i lutujesz z nowym. Oczywiście długość trzeba tak sobie dobrać by gdzieś się tam te przewody nie zawijały i nie przeszkadzały. Biegunowość nie ma znaczenia. Można sprawdzić czy wszystko działa przed złożeniem lusterka. Jeśli chodzi o składanie to w odwrotnej kolejności. Najpierw ten trójkąt z termometrem umieścić na swoim miejscu i przy okazji ułożyć przewody by czymś nie przyciąć potem tył z ramką spiąć na zatrzaskach, przykręcić śrubki podpiąć ogrzewanie lusterka i wpiąć wkład w zatrzaski i gotowe :lol: :cool:
Dzieki wielkie, w sobote sie zabieram, dam znac ;)
Z taką robotą przy plastikach poczekałbym na cieplejsze temperatury. No, chyba że garaż ciepły.
Zimne plastiki lubią pękać.
Da sie bez lutowania? gdzie jest wtyczka ?
A ma ktoś jeszcze stary czujnik i nie wyrzucił do kosza ?