To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Błąd p2135 -
Błąd p2135
Witam, od pewnego czasu borykam się z problemem wyskakującego błędu p2135 silnik 1.9 JTD. Błąd pojawia się raz na jakiś czas, nie ma reguły czasem przejadę 400km bez problemu a czasem przejadę 100m i błąd.
Po pojawieniu się błędu auto wchodzi na 1500 obroty wtedy da się jechać a czasem to i się nawet jechać nie da.
Kasuje błąd i mogę jechać dalej przez x czasu.
Wymieniony pedał gazu, odłączony czujnik klimatyzacji bo gdzieś wyczytałem że to może być problem. Kilka miesięcy temu miałem wymieniana dwumase. Czytam różne teorie, może trzeba wyczyścić przepustnice? Wymienić czujnik przepustnicy? Samochód jest u mechanika który mówi że nie ma pojęcia, jemu błąd nie wchodzi przez to że pojawia się raz na jakiś czas. Mówi że może gdzieś kabel przetarty ale czy wtedy nie pojawiało się to częściej ?
Czy ktoś miał podobny problem ? Jaka była przyczyna?
-
Miałem kiedyś podobny problem prawdopodobnie z ducato błąd miałem stały a problem był z przepustnicą a konkretnie z jej elektroniką która była cała w śniedzi po wilgoci po wymianie przepustnicy wszystko wróciło do normy. Sprawdź też okablowanie które idzie do przepustnicy.