To jest widok strony w wersji do druku
-
Brak Światła drogowego
Witam
Mój przypadek zaczął się w w ten sposób że przepaliła się żarówka H 15, ledwo dałem radę wymienić tak przygrzany plastik na styku, i co sie okazało że nic to nie dało. Automatyka świateł działa tylko na parawa lappę a lewa ma tylko ręcznie ustawione światła dzienne, nie ma świateł drogowych. Co można zrobić, komputer nie wykazuje żadnych błędów.
Nadmieniam że H 15 pracuje ale tylko jako dzienna jako drogowa nie świeci
Akumulator ok, pozostałe światła Ok. Nie wiem który bezpiecznik odpowiada za światła.
Czy macie jakieś pomysły, czy może któryś z Was miał taki przypadek
-
Nie ma bezpieczników od żadnych świateł w Tipo.
A jak nowa żarówka nie świeci to znaczy że nie ma dobrego połączenia.
-
Cytat:
Napisał
PAWELa
Mój przypadek zaczął się w w ten sposób że przepaliła się żarówka H 15, ledwo dałem radę wymienić tak przygrzany plastik na styku, i co sie okazało że nic to nie dało.
Masz odpowiedź, stopiło kostkę.
-
Kurde bez obrazy ale zadziwia mnie jak ludzie nie potrafią kojarzyć ze sobą faktów albo przeprowadzić prostego testu. Tzn wiem że nikt nie jest alfą i omegą sam czasem pytam o pierdoły, ale jednak.
-
Witam, rozebrałem kostke przeczyściłem i niestety to nie kostka, prąd do niej dochodzi, światło przy automacie zapala się na chwile 3 sek po czym gaśnie zupełnie ale tylko lewa lampa
Dzienne natomiast pala sie bez problemu, drogowego dalej nie mam. Czy ktoś z Was miał podobny problem.. gdzie szukać... Aktualnie ustawiłe prostownik i doładowuje akumulator. komputer pokładowy też nie świeci żadnej kontrolki. Komputer po podłączeniu FEcuSCAN ELM 327 nie wykazał żadnych błędów, , gdzie szukać w lampie???
-
Cytat:
Napisał
PAWELa
światło przy automacie zapala się na chwile 3 sek po czym gaśnie zupełnie ale tylko lewa lampa
Zrób tak :
1. Odłącz aku na jakąś minutę i podłącz ponownie, jak nie pomoże to pkt. 2.
2. Zmień na inną H15.
-
Ale za nim kupisz nowe H15 zamień sobie stronami żarówki i zobacz czy objaw się przeniesie jak nie to nie wina żarówki.
-
Czyli wykrywa albo przeciążenie albo przerwę i odcina obwód po kilku s. Interfejs podłączyłeś do bodycompa?
Ostatecznością jest wypięcie wtyczki z body i podpięcie się pod piny żarówką żeby wyeliminować wpływ instalacji tzn jakichś zwarć czy przerw(gdzieś tu Jack wrzucał pinouty). W lampie nic ciekawego nie ma od kostki przyłączeniowej idą przwody do kostki samej żarówki.
-
Witam
Jeżeli zamiana żarówek H15 stronami nie zlikwiduje problemu to problem stwarza "przegrzana" kostka żarówki H15 (mikro zwęglenia powodują zwarcie).