Czy w Tipo kontrolka rezerwy paliwa przechodzi w stan migania.
To jest widok strony w wersji do druku
Czy w Tipo kontrolka rezerwy paliwa przechodzi w stan migania.
Dzięki, ja też :lol: Może inne wypowiedzi
Nie przechodzi w tryb migania. Zdarzyło mi się tak wypalić PB, że wskaźnik nie pokazywał żadnej kreski i żadnego zasięgu. Ale zawsze miałem coś lpg w zanadrzu.
Kiedyś sprawdziłem empirycznie i tak jak piszą, po zgaśnięciu ostatniej cegiełki i jak przestanie wyświetlać zasięg to w baku zostało mi +- 5L. Pozdrawiam
Sprawdzałem kilka razy u siebie - rezerwa zapala się bardzo wcześnie. Po zatankowaniu do pełna okazywało się, że w baku było ok. 10 litrów.
W Tipo rezerwa zapala się na tyle wcześnie, że jak komputer pokaże już 0 (---) zasięgu, to zostaje jeszcze dobre kilka litrów paliwa.
Przy odbiorze auta z salonu, sprzedawca powiedział aby jechać prosto na stację, zatankować, pokazywało zerowy przebieg a jeśli bym nie dojechał to dzwonić (do stacji był może 1 kilometr). Tak jak sprzedawca powiedział to uczyniłem i na stacji zatankowałem do zbiornika, UWAGA 50,12L do pierwszego odbicia (zbiornik chyba 50l) do dzisiaj nie wiem jakim cudem i nie wnikam.
Jak pojawia się rezerwa i znika "zasięg" tzn pokazuje 0km do przejechania to tankuję około 8l PB, testowane naście razy.
PS: kontrolka rezerwy nie miga.
Wystarczy, że dystrybutory mają tolerancję +-0,5%, przy ilości wydanego paliwa powyżej dwóch litrów. Oczywiście właściciele kalibrują je tak, żeby wskazywały więcej niż rzeczywiście wyszło z dystrybutora. Dla 50l te +0,5% daje już 50,25l.
Poza tym w sam wlew też się trochę zmieści.