To jest widok strony w wersji do druku
-
3 załącznik(i)
Oznaczenia Kabli radia
Cześć wszystkim, on niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Cromy. Mam oryginalne radio które chciałbym podłączyć. Lecz jeden z poprzednich właścicieli miał zamontowanie nieoryginalne radio z nawigacją które zabrał. Koleś od którego kupiłem auto jeździł dwa lata bez radia... Po tym wszystkim zostały poucinane kable i nie wiem jak to wszystko połączyć. Wrzucał fotki modelu radia. I tego jak wygląda sytuacja z kablami. Jakby ktoś mógł by coś pomoc będę wdzięczny. Pozdrawiam
-
Cytat:
Napisał
Kamil Dr
Cześć wszystkim, on niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Cromy. Mam oryginalne radio które chciałbym podłączyć. Lecz jeden z poprzednich właścicieli miał zamontowanie nieoryginalne radio z nawigacją które zabrał. Koleś od którego kupiłem auto jeździł dwa lata bez radia... Po tym wszystkim zostały poucinane kable i nie wiem jak to wszystko połączyć. Wrzucał fotki modelu radia. I tego jak wygląda sytuacja z kablami. Jakby ktoś mógł by coś pomoc będę wdzięczny. Pozdrawiam
Masz faktycznie poucinane wszystkie kostki ISO.
Proponuję zakupić kostkę podwójną - są uniwersalne i polutować odpowiednio przewody. Który kolor gdzie ma trafić najlepiej na podstawie schematu który wielokrotnie wrzucałem w tym i na tym portalu.
Tu na innym forum: https://forum.autokacik.pl/index.php...-jest-nie-tak/
Oznaczenie kolorów
A azzuro błękitny himmelblau
B bianco biały weis
C avancione pomarańczowy orange
G giallo żółty gelb
H grigio szary grau
L blu niebieski blau
M marrone brązowy braun (kastaniebraun)
N nero czarny schwarz
R rosso czerwony rot
S rosa różowy rosa
V verde zielony grün
Z viola fioletowy violett
AB azzuro-bianco błękitny-biały himmelblau-weis
AG azzuro-giallo błękitny-żółty himmelblau-gelb
Pytanie czy było tam oryginalnie radio czy nawigacja. Mryga tobie licznik przejechanych obecnie km?
-
Dzięki Ci bardzo za pomoc.
Radio które dostałem z autem to oryginalny Blaupunkt. A z tego co mi mówił sprzedający to poprzedni właściciel miał tam zamontowane radio z nawigacją i kamerą cofania. Ale nie zauważyłem żeby mi coś teraz mrugało.
-
Cytat:
Napisał
Kamil Dr
Dzięki Ci bardzo za pomoc.
Radio które dostałem z autem to oryginalny Blaupunkt. A z tego co mi mówił sprzedający to poprzedni właściciel miał tam zamontowane radio z nawigacją i kamerą cofania. Ale nie zauważyłem żeby mi coś teraz mrugało.
Więc "wyprogramował" oryginalne radio jeżeli nie mryga licznik przebiegu km. Po podłączeniu możesz mieć więc taki objaw i trzeba będzie albo doprogramowac to radio albo też wstawić włącznik czasowy który załączy zasilanie po 5 sekundach od włączeniu stacyjki...