To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Resetowanie radia -
Resetowanie radia
Witam. Kupiłam Fiata Grande Punto z 2006r. Problem mam taki że nie mogę uruchomić radia. Posiadam kod do radia ale cały czas pojawia mi się napis RADIO BLOCKED/WAIT. Wie ktoś może jak zresetować radio? Dodam że stał długo na włączonym zapłonie i nic się nie pojawiło. Wiem że ktoś źle wpisał zły kod kilka razy i pewnie dlatego tak jest. Tylko czy jest jakiś sposób żeby ten czas skrócić?
-
Dzień dobry, nie chcąc tworzyć nowego tematu odświeżam podobny sprzed 2 lat. Kupiłem ostatnio moje drugie punto, w którym radio było zablokowane na dzień dobry. Handlarz twierdził, że trzeba odczekać urzędowy okres czasu i komunikat "BLOCKED/WAIT" zniknie, po czym będę mógł odblokować radio lub jeśli poczekam dzień, to sam mi je odblokuje. Posiadając prawidłowy kod stwierdziłem, że sam sobie odblokuję i nie będę czekał aż on mi to zrobi.
Problem tylko w tym, że od zakupu minęły już ze 2 miesiące, a komunikat nadal wisi na wyświetlaczu. Czy ktoś wie, jak się go pozbyć?
-
Cytat:
Napisał
Andzia1992
Witam. Kupiłam Fiata Grande Punto z 2006r. Problem mam taki że nie mogę uruchomić radia. Posiadam kod do radia ale cały czas pojawia mi się napis RADIO BLOCKED/WAIT. Wie ktoś może jak zresetować radio? Dodam że stał długo na włączonym zapłonie i nic się nie pojawiło. Wiem że ktoś źle wpisał zły kod kilka razy i pewnie dlatego tak jest. Tylko czy jest jakiś sposób żeby ten czas skrócić?
Sprunki
Jeśli tak, oto ogólne instrukcje dotyczące resetowania radia w samochodzie â różnią się one w zależności od marki i modelu auta oraz samego radia (fabrycznego lub aftermarketowego).