Witam mam pytanie gdzie szukać w Tipo +15v nie znikające podczas rozruchu?. Ktora złączka jaki numer pinu lub kolor kabli będę bardzo wdzięczny za pomoc
To jest widok strony w wersji do druku
Witam mam pytanie gdzie szukać w Tipo +15v nie znikające podczas rozruchu?. Ktora złączka jaki numer pinu lub kolor kabli będę bardzo wdzięczny za pomoc
Widać błąd w schemacie to +12 nie znikajace podczas rozruchu gdzie szukać ktora kostka jaki pin ?kolor kabli
Zapewne bezp. F38:
https://fiatklubpolska.pl/instalacja...06/#post370474
Dla pewności lepiej sprawdzić np. próbnikiem z żarówką.
F38 to jest stałe napięcie z aku - nawet po wyłączeniu stacyjki jest napięcie - a chyba o to nie chodziło.
Zapewne kolega chce napięcie po stacyjce, ale aby nie znikalo w momencie rozruchu silnika, jeśli tak
to bezpiecznik F49 będzie ok, to jest trzeci od góry po lewej stronie bezpiecznik 5A w Body computerze.
Dziękuję za szybką odpowiedź. Po telefonie do sprzedającego okazaloa się ze jest pewna nieścisłość w opisie pisał o plus 15 podczas rozruchu a w rzeczywistości miał na myśli plus po zapłonie do tego te mylne +15 zastanawiające było to ze uzyl takiej wartości gdzie w aucie jest ona w większości punktów niższą i nie wiedziałem czy jest to istotne czy nie . Ogólnie chodziło o uniwersalny tempomat w Tipo
Dobrze pisał, bo na schematach i w instrukcjach oznaczenia są takie :
+15 - oznaczenie napięcia po zaplonie
+30 - oznaczenie stałego napiecia z aku
To nie chodzi o wartość napięcia, tylko to jest symbol z dokumentacji