Witam,ptroblem polega na tym ze przy wrzuceniu wstecznego biegu bardzo glosna praca grzechotanie w skrzyni biegow,aby wsadzic bieg musze wciskac kilka razy sprzeglo.Czasami jest totalna blokada ze nie moge wlaczyc biegu.
To jest widok strony w wersji do druku
Witam,ptroblem polega na tym ze przy wrzuceniu wstecznego biegu bardzo glosna praca grzechotanie w skrzyni biegow,aby wsadzic bieg musze wciskac kilka razy sprzeglo.Czasami jest totalna blokada ze nie moge wlaczyc biegu.
Odpowietrzyć sprzęgło, jak nie pomoże to sprzęgło do wymiany a dokładniej tarcza dociskowa.
Ja powiem tak u mnie w 1.9 jtd wsteczny tez slabo wchodzil byl zgrzyt . Pomogla wymiana sprzegla ale obylo sie bez dwumasy . Ale dalej nie wchodził plynnie . Zawzialem sie i wymienilem wysprzeglik ( kolosalna roznica az dziwne ze mechanik sam tego nie zrobil przy wymianie sprzegla. Do tego radze wymienic od dazu plyn hamulcowy bo on jest zasilany plynem hamulcowym kompresowanym przez pedal pompe sprzegla . Ja dodatkowo wymienilem plyn w skrzyni biegow ( robota na godzine koszt 70 zl) biegi teraz wchodza wszystkie znacznie lepiej