To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Albea pompa abs -
Albea pompa abs
Witam, panowie mam Albee, wszystko było ok byłem zadowolony nawet bardzo i okazało się że pompa abs nie pracuje prawidłowo 30% różnicy w siłę hamowania między lewa a prawą stroną no i mam problem bo za Chiny nigdzie nie idzie dostać tej pompy. Szkoda auta bo będzie musiała iść na szrot przez ten defekt. Macie jakieś sprawdzone miejsca gdzie można kupić trudno dostępne części? Pomóżcie 😞
-
Ale na pewno wiadomo, że to ABS jest winien, a nie reszta układu (właściwa pompa hamulcowa i oczywiście same hamulce, przewody, zaciski)?
-
Cytat:
Napisał
GrandePunto8V
Ale na pewno wiadomo, że to ABS jest winien, a nie reszta układu (właściwa pompa hamulcowa i oczywiście same hamulce, przewody, zaciski)?
Tak na pewno, wczesniej jedna strona nie działała wogole zawiozłem do regeneracji i udało się tylko tyle z niej wykrzesać. Pompa hamulcowa wymieniona , przewody wymienione wszystko powymieniane. Już brakło mi pomysłów gdzie szukać. Obdzwonilem chyba wszystkie możliwe miejsca i odwiedziłem z pierdyliard stron internetowych, nigdzie nie jest dostępna 😞
-
Szukasz po modelu samochodu, czy numerze części? Ta sama pompa zawsze jest w kilku modelach (a nawet markach pojazdów).
W tej chwili na Allegro są dwie sztuki do "albea".
Po drugie, zapewne możnaby wstawić pompę od innego modelu (podobny rocznik i masa pojazdu, typ hamulców, szczególnie tył tarcze/bębny), byle elektrycznie wtyczka pasowała.
-
Cytat:
Napisał
GrandePunto8V
Szukasz po modelu samochodu, czy numerze części? Ta sama pompa zawsze jest w kilku modelach (a nawet markach pojazdów).
W tej chwili na Allegro są dwie sztuki do "albea".
Po drugie, zapewne możnaby wstawić pompę od innego modelu (podobny rocznik i masa pojazdu, typ hamulców, szczególnie tył tarcze/bębny), byle elektrycznie wtyczka pasowała.
Po numerze części, szukałem, mechanik starał się właśnie dopasować z czegoś innego ale bez efektu niestety
-
Musi istnieć coś, co się da tam zamontować. "Tylko" kwestia motywacji przy poszukiwaniach.
Mechanikom się taka zabawa nie opłaca. Stąd wymówki, że "się nie da", że absolutnie "nic nie pasuje" na gotowo.
Bo ewentualnie dochodzi kwestia przerobienia wiązki, wtyczki do modułu z innego modelu - tu elektryk samochodowy by się przydał, nie mechanik (przeciętniaków to przerasta).
PS
Opcja ostateczna to pominięcie modułu i wstawienie na tył korektorów siły hamowania. Ale to rzeźnickie "rozwiązanie" problemu.