1 załącznik(i)
Uszkodzony przewód dolotu powietrza powodująca nieszczelność.
Cześć wszystkim!
Realizując przygotowanie do dłuższej trasy zauważyłem, że z niewiadomego mi powodu przewód powietrza został uszkodzony. Dodatkowo po drugiej stronie przewodu zauważyłem bardzo dużą ilość tłustego, czarnego nalotu. Stwierdziłem, że samodzielnie wymienię przewód jednak tu pojawiły się schody, ponieważ po 4 godzinach szukania na forach/portalach aukcyjnych/grafikach google i instrukcjach nie znalazłem wspomnianego przewodu. Nawet nie wiem jak go nazwać, a tym bardziej jaki może mieć nr katalogowy. Tutaj pojawia się moja bardzo ogromna prośba, bo wiem, że jest tutaj wielu specjalistów, który pewnie w kilka sekund rozpoznadzą wspomniany przewód. Przy okazji drugie pytanie, czy wspomniany nalot wskazuje coś poważnego czy może tylko nieszczelność tego przewodu?
Załączam zdjęcie z zaznaczonym przewodem (kolor czerwony). Kolorem żółtym zaznaczyłem miejsce, gdzie najwięcej jest tego tłustego czarnego nalotu.
Załącznik 41885
Fiat Tipo 2017, 1.4 BENZ/LPG, 115 tyś przebiegu.
Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc. Wierzę w Was i wiem, że zawsze można na Was liczyć :)
Pozdrawiam, Dawid.