To jest widok strony w wersji do druku
-
Wymiana reflektora
Witam
Panowie nie mam dostępu do elearna, czy może ktoś podpowiedzieć jak wymienić reflektor w Cromie?
Będę wymieniał lewy ale podejrzewam że w prawym jest analogicznie.
Gdzie są jakieś śruby, na co zwrócić uwagę?
Zdjęcia lub jakiś manual mile widziana.
-
Musisz zrzucić zderzak . Resztę zobaczysz i myślę że dasz radę.
-
w takim razie jak zrzucić zderzak?
-
O ile prawa da się jeszcze wymienić bez ściągania zderzaka ,ale łapy pokiereszowane ,to lewą już nie ,bo przeszkadzają sygnały dźwiękowe.
Demontaż zderzaka to nic trudnego pod warunkiem ,źe ślizgi w błotnikach się da odkręcić.
U mnie podczas wymiany wyłamałem mocowane pod błotnikiem a "nowe" przykręciłem na dwóch śrubach.
Samochód u mnie będzie do końca także nie przejmowałem się tym.
Apropos : stare lampy są na sprzedaź ,klosze do polerowania i wyłamane zaczepy od strony błotnika.
-
Poradziłem sobie ze zderzakiem. Jak się wypina wtyczek z reflektora ?
-
Praktycznie każda wtyczka jest zabezpieczona przed wypięciem, zazwyczaj trzeba śrubokrętem podważyć zabezpieczenie, lub je wcisnąć żeby ją rozłączyć :)
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
dbh
Poradziłem sobie ze zderzakiem. Jak się wypina wtyczek z reflektora ?
Na wtyczce masz zabezpieczenie, jak na fotce, podważasz do góry i wychodzi.
-
Montaż na linii produkcyjnej jest przyjemny a późniejsze konieczne wymiany nie są brane pod uwagę. Zdjęcie zderzaka do wymiany reflektora może nie koniecznie trudne ale jego ponowne spasowanie już takie prościutkie pewnie nie jest.
-
temat ogarnięty, wtyczka jest zabezpeiczona przed wypięciem, trzeba ścisnąć rękami na prążkowanych miejscach i puszcza zabezpieczenie.
Generalnie operacja była skomplikowana, uchwyty mocowania reflektora powyginały się i cieżko było dopasować.