To jest widok strony w wersji do druku
-
2 załącznik(i)
Głośniki wysokotonowe
Witam w moim Tipo nie ma głośników wysokotonowych w desce rozdzielczej z przodu. Nie ma też instalacji do tych głośników ale z tym sobie poradzę. Głośniki kupiłem nowe oryginalne w ASO ale brakuje mi jeszcze takich pierścieni mocujących bo głośniczek jest troszkę mniejszy jak otwór montażowy w desce. Nie można ich dokupić nawet w ASO! Dlatego mam prośbę może ktoś takowe pierścienie posiada, mogą być używki chętnie kupię! Na Lewym zdjęciu widać ten pierścień założony na głośnik.
Załącznik 41771Załącznik 41772
-
1 załącznik(i)
U mnie fabrycznie w podszybiu siedzą takie głośniki wysokotonowe i tam nie mam takiego pierścienia a głośniki trzymają się na zatrzaskach. Załącznik 41792
-
addios No przecież na tym zdjęciu co wstawiłeś, właśnie jest pierścień mocujący założony na tweterze :)
-
Przyjrzałem się tym moim tweeterom i faktycznie też mają pierścienie. 😀
-
3 załącznik(i)
Też się kiedyś zastanawiałem nad tymi pierścieniami - dostępne można powiedzieć tylko do tipo. Używki w związku z tym dosyć drogie, natomiast sam głośniczek używany w całej grupie fiat/alfa/lancia a nawet w maserati o ile dobrze pamietam. Osobiście kupiłem chyba od Ypsylona o ile dobrze pamiętam za kwotę ok 20zł za 2 sztuki + redukcje gumowe z bricomarche chyba 50/32 albo 50/40
Załącznik 41827
- już nie pamiętam i uciąłem na wysokość 2 pierścieni jak na załączonych fotkach. Trzeba trochę pomanewrować przy zakładaniu i wsadzaniu w otwory na podszybiu ale nie ma opcji aby coś się z tym działo - trzyma się rewelacyjnie, podejrzewam że lepiej niż te oryginalne pierścienie. Niestety leżą już z rok z hakiem - brak czasu na podłączenie.
Załącznik 41828
Załącznik 41829
-
9 załącznik(i)
Super pomysł!! Szkoda że nie zauważyłem tego wcześniej. Ja poszedłem inną drogą i dorobiłem te pierścienie inaczej, ela też tak można zamontować te tweetery.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Wyciąłem takie pierścienie wcześniej wymierzyłem jakie mają mieć wymiary z czarnego tworzywa z jakiś puszek (nie wiem od czego) z Castoramy. Głośniczki wchodzą na ciasny wcisk,a w/w pierścienie po prostu wkleiłem w deskę rozdzielczą na klej do plastiku i całość zasłoniłem maskownicą. Załącznik 41911Załącznik 41912Załącznik 41913Załącznik 41914Załącznik 41915Załącznik 41916Załącznik 41917Załącznik 41918Załącznik 41919
-
Witam, podpowiecie w którym miejscu szukać, miejsca do podpięcia przewodów?
-
Też myślałem o dołożeniu tych głośników wysokotonowych, ale czy słyszycie jakąś poprawę jakości dźwięku w związku z tym?
-
Co prawda nie zakładałem fabrycznych, ale dla mnie gra lepiej.
-
Podłączyłem dzisiaj głośniki wysokotonowe i jakość dźwięku jest o niebo lepiej. Z braku pierścieni mocujących użyłem redukcji gumowych 40/32 i odpowiednio dociąłem.
-
Te głośniki w oryginale są chińskie i grają jak słychać ,jeśli ktoś chciałby mieć lepsze też ori to szukajcie głośników od systemu intescope montowanych w grande ,lancii , ford ka
nr oem 51782364
-
Niestety, głośniki o nr oem 51782364 są niedostępne. Może ktoś z kolegów montował jakieś pasujące tweetery, które mógłby polecić ?