Witam,
czy ktoś wykonywał taką modyfikację? Podniesienie mocy silnika 1.0 ze 100 KM do 120 KM?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam,
czy ktoś wykonywał taką modyfikację? Podniesienie mocy silnika 1.0 ze 100 KM do 120 KM?
Co by się kosiarka przy tej mocy nie uniosła po nad wyżyny.....:smile::dresik:
Coś mi się wydaje że trzeba sprawdzić czy się da i opłaca, żeby silnika nie szukać za chwilę😂
Nie przesadzajcie z tym rozleceniem silnika, ja bym celował raczej w 140 KM ... ale czy da rade? Wyślij zapytanie do Cinsoftu.
Przecież w 500x ta jednostka 1.0 ma 120km.
Także Jeep Renegade z tym samym silnikiem ma 120 KM.
Ale błysnąłeś. Jak chrząstka w salcesonie.
Co do tuningu to należałoby sprawdzić osprzęt np. turbo i porównać z wersją 120KM w Renegade/500x. Na pewno skrzynia jest inna - w Tipo 5 biegów, a w wersji mocniejszej 6 biegów. Do tego mogą występować różnice w samych elementach silnika. W każdym bądź razie podniesienie mocy jest możliwe i jak każdy silnik turbodoładowany ta jednostka będzie na to podatna.
Przy czym zwiększanie powyżej 120 KM z litra to już sporo i mogą wyjść kwestie chłodzenia itp. skutkująca padem albo ograniczeniem trwałości. Nie sztuka dmuchnąć turbiną sztuka żeby to trochę pojeździło. Tu i tak stary paserati czy kopcąca na carno audica objedzie to tipo
No właśnie na tym chłodzeniu Ford się swego czasu przejechał w ecoboostachâŚ
NIE przesdzam, koledzy z FordclubPolska (2), co mieli wykupiona gwarancje 12 mieli gwarancyjnie wymieniane silniki po zakończonej podstawowej gwarancji. Ale nie były to motory 1.0 a 2.0 240KM w mondeo i 1,5 sto iles tam koni w foce⌠cała ta gwarancja 12 okazała się nie gwarancja a jakaś formą ubezpieczenia, bujali sie trochę ale zadziałało :-)
1.0 100KM ecoboost kręcą na 150KM samym programem i te auta smigaja nic się nie dzieje.
Śmigają do 1 przegrzania, później trzeba szukać głowicy lub całego silnika. Orientowałem się w temacie, bo byłem na kupnie Focusa 3 z 1.0 EB z padniętym silnikiem po przegrzaniu. Odpuściłem temat. W starym klamocie zmieniasz UPG i jeździsz dalej, tutaj się zmienia silnik a jeszcze nie wiadomo co kupisz z używek.
No i na kij mi takie atrakcje przy każdym naciśnięciu gazu zastanawiać się czy to się nie rozdupcy