Stukanie trzask chrobotanie nagle ogromne wibracje fiat ledwo co jedzie przy ogromny hałasie z lewego przodu
Stukanie podczas skrętu kierownicy po przejechaniu 2 km trzask , chrobotanie uczucie jakbym coś przejechał bo wydawało mi się że wystąpiło nagle "podskoczenie" przy lewym kole i nagle ogromne wibracje wyczute na całej budzie . fiat ledwo co jedzie przy ogromny hałasie dochodzącego z lewego przodu towarzyszy temu ciągle uczucie "podskakiwania". Brak jakiego kolwiek błędu na komputerze samochodowym , brak wycieku jakiejkolwiek cieczy . Biegi i sprzęgło działają jak wcześniej, brak blokady jakiego kolwiek biegu . Na prostej nawierzchni udało mi się dojechać do najblizszego parkingu oczywiście 5km/h bo hałas straszny . Podczas podjezdzania na miejsce parkingowe gdzie występowało lekkie wzniesienie Samochód nie dał rady podjechać na nie. Po dopchnięciu go na wzniesienie miejsca parkingowego i wyłącznie silnika Samochód nie trzyma postoju " na biegu".
Moje pytanie( ponieważ na kanal czy co kolwiek uda mi się dopiero wjechać w piątek a chciałbym zamówić część by do piątku dotarła)
Czy według Was to może być :
1) przegub
2) półos
3) mechanizm roznicowy (?)
4) sprzęgło (?) :(
5) skrzynia biegów (?) :(
6) poduszka skrzyni/ silnika
Ciężko stwierdzić bez wglądu na żywo i po tak niespójnym opisie zdarzenia ( wiem i przepraszam ale stres Czy nie moc sprawdzenia problemu w tym momencie mnie wykańcza z minuty na minutę)
Czy przy takim przebiegu sprawy któraś z tych opcji wyklucza możliwość powolnego poruszania się samochodem? Czy uszkodzenie przegubu w jakimś stopniu nie finalnym pozwala na jakąkolwiek jazdę?
Fiat stilo Schumacher 1.9jtd 103kw 140 km 2004r