To jest widok strony w wersji do druku
-
Dysza spryskiwacza
Dzień dobry,
Czy ktoś z forumowiczów orientuje się, czy są jakieś sensowne zamienniki dla tych dysz na masce, najlepiej z jakąś regulacją.
Moja niestety lekko ucierpiała i psika na dach zamiast robić mgiełkę.
Ewentualnie, czy ktoś ma namiar na sklep z oryginalnymi dyszami?
-
Używek pełno. Ale ponieważ było wielu niezadowolonych z tych fabrycznych stosowano dysze mgłowe z alfy 156 o ile dobrze pamiętam. Poza tym są dostępne uniwersalne
-
No właśnie ciężko jest znaleźć uniwersalne z kątowym złączem węża, oglądałem chwilę te bo mają mosiężne dysze
https://allegro.pl/oferta/uniwersaln...we-10565092331
ale nie chcę się bawić w dorabianie kątowego podłączenia.
Informacją o dyszy z Alfy bezcenna, też,mi się wydawało że mocowanie wygląda podobnie
https://allegro.pl/oferta/dysza-spry...gt-11737252585
-
Cytat:
Napisał
seur
Oryginały do Tipo zapewne w ASO nie są kosmicznie drogie, ale moim zdaniem to kibel, zwłaszcza w zimie. Te od alfy są ok. Kształt mocowania nieco inny ale da się zamontować. Wiedz tylko, że one nie są mgłowe. Sikają czterema strumieniami.
-
Cytat:
Napisał
kjk
Te od alfy są ok. Kształt mocowania nieco inny ale da się zamontować. Wiedz tylko, że one nie są mgłowe. Sikają czterema strumieniami.
I właśnie to postrzegam jako PLUS, mgłowe może i są dobre jeżeli będą wykonane z solidnych materiałów, a nie plastiku jak w tipo. Zaraz zamawiam od alfy.
-
Pasują też od punto 2 - 3 dysze i takie u siebie zostawiłem - wystarczająco zraszają całą szybę przy wyższych prędkościach także a znacząco mniej zużywają płynu niż te x4 od alfy.
-
Ja mam takie sikające trzema skupionymi strumieniami w 500-tce i to jest dopiero kibel. Te od Tipo mi odpowiadają.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Ja mam takie sikające trzema skupionymi strumieniami w 500-tce i to jest dopiero kibel. Te od Tipo mi odpowiadają.
Oryginały w tipo na lato były nawet ok, ale ze spadkiem temperatury było coraz gorzej, aż do momentu gdy przy -8C płyn (uprzedzając pytania, zimowy, dobrej jakości) w ogóle nie dawał rady dolecieć do szyby. Te od alfy mam już od kilku lat i są ok, jak się dobrze wyreguluje (co też wymaga trochę zabawy).