1 załącznik(i)
Fiat Tipo problem z elektryką
Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post i właśnie tutaj postanowiłem poszukać pomocy. A więc tydzień temu samochód odmówił posłuszeństwa, objawy - wszystko wskazywało na czujnik położenia wału. Wymieniłem ten czujnik osobiście. Zarówno czujnik położenia wału korbowego jak i czujnik położenia wałka rozrządu. Po tej operacji wszystko śmigało, zrobiłem trochę kilometrów trasy jednak po dwóch dniach samochód padł. Na desce rozdzielczej choinka, świecą się kontrolki poduszki powietrznej, czujników parkowania, nie ma dostępu do systemu start-stop , system multimedialny również odmawia posłuszeństwa. Moje ograniczone umiejętności motoryzacyjne pozwoliły mi podłączyć samochód pod komputer, system Autocom dał wynik który dodaje w załączniku. I tutaj również pierwsza myśl naładowanie akumulatora prostownikiem jednak mimo prawidłowego podłączenia prostownika minusowa klema strasznie się nagrzewa(akumulator 60 Ah, ładowanie maks 6 amperów) więc po 15 minutach podłączam akumulator pod samochód, odpala jednak po kilku minutach gaśnie i znowu błędy. Czy jest w tej sytuacji coś co mógłbym sprawdzić jeszcze na własną rękę zanim samochód odjedzie do elektromechanika? Bo chyba tam trzeba szukać pomocy. Dziękuje z góry za wszelką pomoc