Stilo 1.9 JTD Problem z poborem prądu i buczenie.
Witam, posiadam Fiata Stilo 1.9 8V JTD Multijet 120KM 88kW z 2005 roku i mam z nim dwa problemy, od razu zaznaczę że nie jestem wirtuozem jeżeli chodzi o motoryzacje a przeglądałem kilka forum i już rozkładam ręce.
Pierwszym problemem jest silne buczenie po odpaleniu z prawej strony (patrząc zza kółka). Problem występuje w zimnym okresie na zimnym silniku, po chwili buczenie ustępuje i słychać je słabo w tle w momencie wduszenia sprzęgła. Dwóch mechaników przeglądało auto i nic nie znalazło.
Drugim problemem jest rozładowany akumulator a mianowicie jak autko postoi kilka dni to akumulator jest rozładowany, przy odpaleniu na kable odpala na strzał. Auto było sprawdzane kilka razy, świece dobre, rozrusznik świeżo wymieniony( był już w kiepskim stanie), świece wymienione, akumulator sprawdzony i dobry (roczny). Autko sprawdzone przez elektryka, wymieniony został czujnik położenia wału ale żadnego poboru prądu nie znalazł, alternator ładuje. Jedyne co mi przychodzi do głowy obecnie to przekazać auto do innego elektryka.
Ktoś miał już taki problem albo ma jakiś pomysł co może być przyczyną obu objawów?