To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Telepanie autem -
Telepanie autem
Witam ,jak w temacie. Dokładnie ,, telepie,, autem w okolicach 60 km/h im większe obciążenie tym mocniej. Jak puszczę gaz -nic. Automat płynnie zmienia biegi , zauważyłem, że objawy narastają jak wóz się rozgrzeje . Sprzęgło hydrokinetyczne ciche , nawet przy zaciagnietym recznym dodawałem lekko gazu i żadnych szarpań. Zawieszenie sprawdzone , silnik i skrzynia sprawdzone komputerem ok . Pomoże ktoś?
-
Cytat:
Napisał
September
Witam ,jak w temacie. Dokładnie ,, telepie,, autem w okolicach 60 km/h im większe obciążenie tym mocniej. Jak puszczę gaz -nic. Automat płynnie zmienia biegi , zauważyłem, że objawy narastają jak wóz się rozgrzeje . Sprzęgło hydrokinetyczne ciche , nawet przy zaciagnietym recznym dodawałem lekko gazu i żadnych szarpań. Zawieszenie sprawdzone , silnik i skrzynia sprawdzone komputerem ok . Pomoże ktoś?
Bardzo podobne objawy miałem w Stilo przy uszkodzonej półosi. Tego na oko nie widać.
Nie uderzyłeś ostatni o jakiś głaz? Od kiedy te rewelacje ci się pojawiły? Nic ci się nie kojarzy w jakiej to mogło być sytuacji?
-
Nigdzie nie zachaczylem ,a to pojawiło się nagle gdzieś 2 tygodnie temu
-
Jak nic problem z półosiami. Nie czujesz tego mocniej jadąc pod górę obciążony? Jest nawet podwieszony temat w którym zrobiono tutorial jak się tego pozbyć. Miałem podobnie z tym że w manuału na drugim biegu telepało. Pomogła wymiana pół osi na mało znana i tania firmę gsp. Od ponad dwóch lat spokój....
P. S. Co innego z łożyskami amortyzatorów.... Te padają nadwyraz często.....
-
Właśnie tak jest pod górkę w 4 osoby czuć mocno , właśnie wziąłem w trasę mechanika ,on jeździł i stawia na przegub wewnętrzny na krótkiej osi , ale po niedzieli mam na kanał podjechać
-
Przeguby nie wymienialne... Całe półosie do wymiany. Masz automat to trochę ciężko będzie znaleźć części. Powodzenia
-
Może kolego September luz być na tripodach lub mało smaru.
-
Cytat:
Napisał
Pandemic88
lub mało smaru.
Od tego bym zaczął, u mnie pomogło bo smaru nie było - rozszczelniła się osłona.
-