To jest widok strony w wersji do druku
-
Uchwyt do telefonu
Witam wszystkich,
od niedawna stałem się posiadaczem :smile: 500L. Szukam rozsądnego rozwiązania mocowania uchwytu do telefonu.
Oczywiście bez ingerencji mechanicznej (wiercenie). Proszę o jakieś wskazówki - zdjęcia jak to u Was jest.
Z góry dziękuje.
-
Ja stosowałem 2 rodzaje - na przyssawce do talerzyka przyklejonego do deski rozdzielczej a teraz mam wpinany w nawiew (po stronie pasażera koło radia). Ten pierwszy miał taką wadę, że w lecie potrafił sam z siebie odpaść, ten drugi ma trochę problem z moim telefonem, który jest bardzo ciężki i opada.
-
3 załącznik(i)
Kupiłem taki i jestem bardzo zadowolony. Zasilanie z bajpasa i zasilacza z gniazdami usb. Mam ukryte zasilanie do telefonu.
-
Cytat:
Napisał
LOGMAR
Kupiłem taki i jestem bardzo zadowolony. Zasilanie z bajpasa i zasilacza z gniazdami usb. Mam ukryte zasilanie do telefonu.
Dzieki, zamowilem taki sam :)
-
4 załącznik(i)
Siema. Ja mam taki. Kupiona na Amazonie. Używam w 500L, żona w alfie, wcześniej miałem taki w fordzie transit. Zero problemów póki co. Uchwyt magnetyczny, do tego wklejona metalowa wstawka w etui telefonu.
Jak ktoś się zdycyduje taki założyć to najlepiej w ciepły dzień i przez parę godzin nie używać. Poczekać aż klej się rozpuści.
https://www.amazon.co.uk/dp/B07L3Q7Y...refix=magnetic
Załącznik 43043
Załącznik 43044
Załącznik 43045
Załącznik 43046
-
Witam , LOGMAR możesz podesłać jaki to model tego uchwytu? Bo nie widać miniaturki.
-
Cały uchwyt składa się z trzech elementów
1 - kupiłem uchwyt firmy BRODIT
https://www.brodit24.pl/pol_m_ZNAJDZ...500-L-680.html
2 - głowica obrotowa
https://www.brodit24.pl/product-pol-...-Richter.html?
query_id=3
3 - sam uchwyt rozsuwany pasujący do Twojego telefonu ale musi być systemu HR
ostatnio taki uchwyt kupiłem w namiocie ze szpargałami będąc nad naszym morzem za 10,00 zł
Bez odrywania ręki lewej od kierownicy obsługuje ekran telefonu (nawigacja Waze)
Głowica obrotowa służy do dokładnego ustawienia położenia telefonu.
Cały zestaw jest bardzo stabilny, nic nie lata bez zbędnej długości pałętających się kabli.
Wszystko to łącznie z zasilaniem można zdemontować bez niszczenia i pozostawienia jakichkolwiek śladów w parę minut.
-
Kurtyna powietrzna
Kolego Logmar wygląda to u Ciebie naprawdę estetycznie ale czy przypadkiem w tym słupku nie ma kurtyny powietrznej?:confused:
-
Cytat:
Napisał
Lechu82
Kolego Logmar wygląda to u Ciebie naprawdę estetycznie ale czy przypadkiem w tym słupku nie ma kurtyny powietrznej?:confused:
Uchwyt jest tylko zaczepiony o skrajne krawędzie tego poszycia słupka. Nie jest w żaden sposób mocowany na stałe.
Można go jednym ruchem zdemontować. Co do bezpieczeństwa nie mam pojęcia.
Wyprodukowała go firma znana i w kraju w którym dba się o bezpieczeństwo jadących samochodem.
Wierzę że jest bezpieczny.
-
Cytat:
Napisał
Lechu82
Kurtyna w słupku? Tak sądzisz, bo tam tekst "Airbag" strzelili? Uspokoję, pod plastikiem jest goła blacha, kurtyna jest w suficie nad drzwiami.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
LOGMAR
Co do bezpieczeństwa nie mam pojęcia.
Wyprodukowała go firma znana i w kraju w którym dba się o bezpieczeństwo jadących samochodem.
Wierzę że jest bezpieczny.
Ehh, ta wiara. Przy zderzeniu to będzie latało jak chce po samochodzie razem z telefonem, jak wszystko, co na stałe do samochodu nie jest przymocowane. Kwestia tylko jak to poleci i co/kogo na swojej drodze napotka :tongue
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Kurtyna w słupku? Tak sądzisz, bo tam tekst "Airbag" strzelili? Uspokoję, pod plastikiem jest goła blacha, kurtyna jest w suficie nad drzwiami.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Ehh, ta wiara. Przy zderzeniu to będzie latało jak chce po samochodzie razem z telefonem, jak wszystko, co na stałe do samochodu nie jest przymocowane. Kwestia tylko jak to poleci i co/kogo na swojej drodze napotka :tongue
Reasumując, uchwyt spełnia moje oczekiwania te praktyczne i te estetyczne ( w moim przypadku na równi ważne)
ps. mocując go zajrzałem pod ten plastik aby sprawdzić czy z niczym (kablami) nie będzie kolizji
Pozdrawiam