To jest widok strony w wersji do druku
-
Trip B -auto reset
Hej. PoniewaĹź trafiĹa siÄ dobra okazja w ostatnich dniach przesiadĹam siÄ z Tipo 2018 na ĹwieĹźe Tipo 2021. W dotychczasowym aucie mogĹem swobodnie kasowaÄ licznik przebiegĂłw czastkowych Trip A i Trip B kiedy tylko chciaĹem, obecnie w nowym aucie Trip A - nic siÄ nie zmieniĹo tj.kasuje kiedy chcÄ, natomiast trip B kasuje siÄ samoczynnie z kazdym zgaszeniem/wĹaczeniem zapĹonu.
ZaleĹźy mi na samodzielnym decydowaniu kiedy kasowaÄ trip B, pogrzebaĹem trochÄ w ustawieniach (na ekranie 7") ale nie widzÄ Ĺźadnej moĹźliwoĹci zmiany, wiecie moĹźe czy da radÄ to zmieniÄ. DziÄki
-
1 załącznik(i)
Alfa zdaje się może to wyłączyćZałącznik 41284
-
Super. Dzieki.
Poproszę o zmianę ustawień przy najblizszej zmianie oleju.
-
Menu między zegarami, tam jest opcja żeby to zmienić
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
Alfa zdaje się może to wyłączyć
Ja mam tą opcję włączoną i nie resetuje się sam licznik, chyba jest tak jak kolega pawulg napisał, że w opcjach pomiędzy
zegarami można wyłączyć opcję auto resetu Trip B.
-
Tak, między zegarami idzie kasować tripy poprzez przytrzymanie OK do czasu wyzerowania. Autor pisze natomiat, że u niego co przekręcenie zapłonu tripB kasuje się z automatu a On chce decydować. Wygląda to tak jakby miał zmienione w body tą opcję co podesłałem. Uprzedzam, że to tylko domysł bo tego nie testowałem.
-
Potwierdzam, wchodzac w ustawienia Trip B pomiędzy zegarami są opcje kiedy ma się resetować. Miałem to samo, że po każdym wyłączeniu silnika mi się resetował i zmieniłem to.
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
Tak, między zegarami idzie kasować tripy poprzez przytrzymanie OK do czasu wyzerowania. Autor pisze natomiat, że u niego co przekręcenie zapłonu tripB kasuje się z automatu a On chce decydować. Wygląda to tak jakby miał zmienione w body tą opcję co podesłałem. Uprzedzam, że to tylko domysł bo tego nie testowałem.
Mylisz się. Ta opcja co podales to jest włączenie pokazywania menu pomiędzy zegarami, takiego jak na zdjęciu niżej.
Każdy ma ta opcje włączona w proxi.
Wyłączenie automatycznego resetowania jest możliwe z poziomu menu właśnie pomiędzy zegarami. Tak jak widzisz na zdjęciu niżej.
Jakbyś wyłączył tą opcje w proxi to właśnie menu pomiędzy zegarami by zniknęło :)
Załącznik 41606