To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Palio Weekend -
Palio Weekend
Dzień dobry jestem tutaj nowy. Mam pytanie odnośnie pompy hamulcowej w moim Fiacie Palio Weekend z 2003 roku z silnikiem 1.2. Pękł mi przewód hamulcowy który się chowa podłodze i jest to prawy przewód(stojąc za samochodem) i chce go wymienić i moje pierwsze pytanie brzmi: czy jest jakis schemat podłączenia przewodów do pompy hamulcowej? Szukałem w necie i znalazłem ale od Opla astry a nie wiem czy wszystkie pompy maja takie podłączenie
Drugie pytanie może trochę dziwne ale nie daje mi to spokoju. Czy w mojej paliówce jest w ogóle układ ABS?
Trzecie pytanie odnośnie belki tylniej. Czy belka będzie pasowała np. Od punto lub sieny do mojego palio weekend?
P. S. Podaje mój vin jeśli będzie potrzebny Zfa17800003083195
Pozdrawiam serdecznie
-
3 załącznik(i)
1. Załączam schemat z EPERu. Wygodniej będzie ściągnąć (najwygodniej kupić za 30zł) książkę Józefa Zembowicza "Fiat Albea, Siena i Palio Weekend", strona 165
2. ABS był w opcji, więc może jest może nie. Sprawdź czy od serwa hamulcowego do jakiejś "skrzyneczki" idą sztywne przewody hamulcowe (jeden przewód od serwa, 4 od skrzyneczki). Kolejna opcja to podłączyć się po OBD i zobaczyć czy są jakieś odczyty z układu.
3. Niestety z Palio Weekend jest unikatowa, pasować będzie też ta ze wcześniejszej generacji
Załącznik 41257
PS. Jednak stwierdziłem, że bardziej pomogę. Załączam schemat wersji bez ABS i z ABS. Schemat jest dla starszej wersji, w teorii powinien być ten sam schemat. Według książki jedyna zmiana to inne serwo.
Załącznik 41258
Załącznik 41259
-
Dziekuje za odpowiedz. Widocznie abs nie mam bo przewody wychodzące z serwa idą do kół. To jest te auto jest unikatowe to zdążyłem zauważyć bo praktycznie wszystko ma inne i np z takiego punciaka nie idzie dopasować. Myślałem ze chociaż belka będzie pasować. Jednak to tez jest część tylko dla palio weekend. Dzięki wielkie. Pozdrawiam
-
No niestety, nowy projekt samochodu międzynarodowego zrobił swoje. Ja miałem straszny problem aby kupić nową kompletną pompy paliwa do Sieny więc kupiłem niewiadomą używaną.
Polecam Ci mimo wszystko zaopatrzyć się w książkę (serio nie jest droga a znajdziesz w niej dużo odpowiedzi) oraz studiowanie sobie bazy części Fiat Eper. Najbardziej niezawodna wersja dla aut poniżej 2007 roku to ta: FIAT ePER :: The FIAT Forum . Wpisz VIN pojazdu i miłego szukania, dość intuicyjne jest menu.