Diagnoza układu Start/Stop
Witam szanowne forum
poszukuje informacji czy mozna zdiagnozowac układ Start/Stop, skąd pytanie mianowicie po odłaczeniu AKu aby go doładowac na zimę (a był lekko rozładowany) ten system że tak powiem umarł, tzn da sie właczyć wyłaczyć z przycisku, Dotychczas na takie jego humory pomagało usunięcie + osiowanie proxy, a potem ponowne dodanie tego systemu, no teraz się uparł, pokazał jedynie komunikat że jest niedostępny.
Tak wiem AKu musi być doładowany, pasy zapięte, drzwi zamknięte ogrzewanie i klima nie właczone itp, MES pokazuje że jest on wyłaczony (na can jest aktywny) , niestety nie ma mozliwości sprawdzenia w MES co jest dokładna przyczyna że on wyłaczony.
mozę znacie sof który to jest w stanie zdiagnozowac ? przekopałem fora wszelakie, i nic nie ma (no examinera to ja nie mam)
po prostu ja z tych którzy uwaząja że wszystko ma być sprawne, co nie znaczy że z tego fanatycznie korzystam.
za rady typu, a wyłacz to ...to ja z gory podziękuje :-)
sprawdzę jeszce czujnik wrzucena biegu, i przy sprzęgle, niemniej dostęp do softu to by sprawe załatwił szybko, a tak pozostaje mi "rzeźba w materiale miekkim" ;-)
może ktos ma schemat elektryczny z opisem tego układu, moze być po angielsku (lub innym europejskim jezyku)