Witam. Chcę dołożyć dwa głośniki na tylne podszybie. Czy oryginalny Blaupunkt w mojej lince uciągnie?
To jest widok strony w wersji do druku
Witam. Chcę dołożyć dwa głośniki na tylne podszybie. Czy oryginalny Blaupunkt w mojej lince uciągnie?
Oryginalny Blaupunkt ma wyjścia 4x40W max, fabrycznie steruje dwoma parami glosnikow: jedne w drzwiach przednich (165mm +syczek) a drugie w tylnych (130mm). W zależności od wersji producent ucinał ilość glosnikow: Emotion i Dynamic miały pełen zestaw, Active miał tylko z przodu (pytanie czy wiązka była pociągnięta do słonika w drzwiach).
Rozpisałem się bo może warto by przemyśleć montaż w drzwiach zestawu odseparowanego 165 mm. Będziesz potrzebował dystanse 130/165mm z Grande Punto. Kup te z MDF a nie tworzywa bo trzeb je będzie podpasowac do drzwi pilnikiem (Linea ma inne przetłoczenia). Sam tak mam u siebie. Przy okazji wrzucisz sobie syczek, choć fabryczne miejsce w drzwiach to dla niego porażka (może więc słupek B?).
Tylna polke zawsze możesz pociąć ale nie wiem czy jest tam tyle miejsca by zmieścił się kosz porzadbego głośnika. A wstawiać małe coś to moim skromnym zdaniem może nie przynieść oczekiwanego efektu. Z kolei głośnik o zbyt dużej mocy nie będzie wysterowany poprawnie końcówka jaka jest w oryginalnym Bpaupunkcie (niestety, tym razem Blaupunkt przyoszczędził i radyjko jest kiepskie)
Napisz co tam chcesz włożyć, polrzemysl i jak coś to pisz - jk mogę to doradzę :)
Witam. Wczoraj dosłownie założyłem głośniki dwurożne Kenwood 16.5 na tylne podszybie.efekt piorunujący. Jednak radio fabryczne wymieniłem na pioniera szufladę. Jest miejsce, i jest gdzie puścić przewody. Ale z wycięciem otworów trochę się nabarujesz bo twardy materiał. Pozdrawiam
No to jak fabryczne wymieniłeś to tym bardziej nie ma się co martwić że uciągnie (jak zresztą piszesz). W takim razie - miłych odsłuchów :)
Możesz wrzucić zdjecia jak to wygląda?