To jest widok strony w wersji do druku
-
Nie działa wyświetlacz
Od pewnego czasu zwłaszcza rano gdy auto stało na zewnątrz i jest np.wilgoc czy rosa po pierwszym ofpaleniu nie działa środkowy wyświetlacz między zegarami prędkości i obrotów silnika .
Problem pojawia się tylko przy pierwszym odpaleniu silnika danego dnia ,każde kolejne odpalenie wszystko działa prawidłowo.
Domyślam się że być może nie łączy gdzieś jakaś wtyczka, tylko gdzie ?
-
Pewnie ta przy liczniku...
Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka
-
:) akumulator dobrze naladowany...??...:)
-
Jutro go zmierzę
To już ponad 4 lata więc może się kończy...
-
12,35 V na postoju
14,58 V przy włączonym silniku
Wartości raczej prawidłowe.
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
12,35 V na postoju
14,58 V przy włączonym silniku
Wartości raczej prawidłowe.
Witam
Napięcie aku na postoju za niskie. Powinno być nie mniejszej niż 12,5V.
Prawidłowa wartość napięcia spoczynkowego na zaciskach akumulatora podczas postoju (silnik oraz wszystkie odbiorniki wyłączone) wynosi 12,5V-12,80V, natomiast pracującego w instalacji elektrycznej pojazdu przy załączonym silniku jest 14,0V-14,4V (napięcie alternatora).
-
Był taki problem opisywany na forum, dotyczył wyświetlacza podstawowego. Problem rozwiązała aktualizacja softu w aso (przynajmniej u mnie).
-
Cytat:
Napisał
baki
Powinno być nie mniejszej niż 12,5V
Przy S&S poniżej 12,5V jest niestety "normą". U siebie przestałem mierzyć, bo to nie ma sensu.
-
Dziś go podładuje .
Fakt , ostatnio dużo krótkich odcinków , dmuchawa , grzanie szyb i lusterek mogły wyczerpać baterie , zresztą ma ponad 4 lata więc moc już nie to co nowa.
S&S nie mam .
-
Cytat:
Napisał
baki
Witam
Napięcie aku na postoju za niskie. Powinno być nie mniejszej niż 12,5V.
Zależy jeszcze czym mierzone. Tani, amatorski miernik może mylić się o kilka %, więc równie dobrze napięcie może być ok.
-
Wczoraj akumulator był ładowany przez kilka godzin ,dziś pomiar rano 12,76 V.
Wyłączyłem w ustawieniach tzw .światła powitania które też napewno czerpały dodatkowo prąd i narazie jest ok .
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
Wczoraj akumulator był ładowany przez kilka godzin ,dziś pomiar rano 12,76 V.
Wyłączyłem w ustawieniach tzw .światła powitania które też napewno czerpały dodatkowo prąd i narazie jest ok .
hehe bo na razie cieplej w kraju- pogoda korzystniejsza...