CZy ktoś przerabiał może wymianę świec żarowych w tej wersji silnikowej? czy potrzeba do tego jakiegoś specjalnego klucza łamanego w dwóch miejscach czy po prostu trzeba zdemontować turbo?
To jest widok strony w wersji do druku
CZy ktoś przerabiał może wymianę świec żarowych w tej wersji silnikowej? czy potrzeba do tego jakiegoś specjalnego klucza łamanego w dwóch miejscach czy po prostu trzeba zdemontować turbo?
Targalem w 500L 1,3 jtd, 180 tys.km.Klucze 1/4 cala,dluga nasadka, przegub +przedluzki. Wczesniej zalej gniazda jakim preparatem silnie inwazyjnym. Wykrecalem na zimnym, opalarką grzalem glowice obok swiecy. Robimy wszystko z czuciem, bez nerwow..jak na chirurgii.
Nowe na smar miedziowy...Powodzenia.Uda się...:smile:
A w JTD też turbina jest przed świecami czy poniżej?
Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka
W pandzie 1,3 jtd , turbina jest ponizej swiec,dostep tez niezły.Nie mozesz zobaczyc pod maskę,czy nie wiesz jak to wygłada?
Pod maską mam 1,3 HDi i wiem jak wygląda. Widać że turbina w 1,3 JTD jest w innym miejscu i wymiana świec jest łatwiejsza niż w moim silniku
Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka
Sam to chcesz robić? Jak turbina przeszkadza i jest w osi swiecy, to musisz zrzucić, musi byc miejsce na klucz i samo wyciągniecie swiecy.Nakretki na turbinie potraktuj srodkiem na korozje,kilka dni wczesniej.Roboty troche bedzie ,moze się zdarzyć,ze urwiesz jakąs srubę.Moze się okazać,ze zrzucenie turbiny to prych...schody zaczną się pózniej.,ze swiecami.