To jest widok strony w wersji do druku
-
Wymiana Filtr Kabinowego
Witam Wszystkich,
Mam taki prosty trick aby w latwy sposob wymienic filtr kabinowy, bez demontazu dmuchawy.
Wystarczy zwinac go w rulon, wtedy latwiej miesci sie w szceline od spodu, oraz podczasu rozwijania sfobodnie wchodzi na swoje miejsce.
Pozdrawiam
Roland
-
Cytat:
Napisał
Roland_123
Witam Wszystkich,
Mam taki prosty trick aby w latwy sposob wymienic filtr kabinowy, bez demontazu dmuchawy.
Wystarczy zwinac go w rulon, wtedy latwiej miesci sie w szceline od spodu, oraz podczasu rozwijania sfobodnie wchodzi na swoje miejsce.
Pozdrawiam
Roland
Roland, dzięki za info, ale byłoby lepiej, jak byś zwracał uwagę na kilka spraw:
Swobodnie pot. bez trudu.
A reszta to literówki, brak znaków PL, Interpunkcja ;)
-
Cytat:
Napisał
Roland_123
A od kiedy do wymiany filtra trzeba zdejmować dmuchawę?
Jedyne co muszę zdjąć, to plastikowa osłona dolna no i oczywiście zaślepka.
-
Cytat:
Napisał
Roland_123
Wystarczy zwinac go w rulon
Zwinięcie w rulon spowoduje złamanie wzmocnień filtra, czyli po tej czynności można go wyrzucić do śmietnika.
-
W ogóle, to jakieś głąby projektują takie rzeczy, filtra nie można normalnie wymienić, trzeba go ściskać, zginać i "kompresować" jak harmonijkę - i tu nie wiadomo, czy on się z powrotem rozpręży do prostokątnego kształtu i będzie szczelnie zamykał okno kanału w którym siedzi (przeważnie nie do końca).