Witam. Ma ktoś kontakt do magika, który zaprogramuje używany radar pod mój VIN w Tipo II? Najlepiej świętokrzyskie lub małopolskie.
To jest widok strony w wersji do druku
Witam. Ma ktoś kontakt do magika, który zaprogramuje używany radar pod mój VIN w Tipo II? Najlepiej świętokrzyskie lub małopolskie.
W Łodzi mógłbym to zrobić, tylko nie mam dużego lustra, które jest konieczne przy kalibracji radaru.
To super. Na kalibrację ewentualnie bym podjechał już gdzieś indziej, jeśli to się tak da zrobić.
Ja mogę zrobić osiowanie, nie wiem czy to wystarczy, czy trzeba jeszcze zmienić VIN w radarze, bo zmiany VINu nie zrobię.
A to widzisz osiowanie zrobiłem sam, ale to trzeba zmienić właśnie VIN w radarze.
I osiowanie poszło bez błędu ?
I jaki masz teraz błąd w kompie ?
Tak, licznik nie mruga, ale świeci się czerwona ikonka brake control , żeby skontrolować i chyba jeszcze żółta że jest wyłączony. Nie ma mnie teraz w domu także ciężko mi powiedzieć. W Mesie nie zauważyłem żadnych błędów od tego.
Musisz AlfaOBD połączyć się z radarem i odczytac błędy.
Czyli Mes się do tego nie nadaje.
Wersją 4.7 połączysz się z radarem, to się zwie w MES : Driver assistant system (DASM) radar Bosch i tam
masz też kalibrację. Może wystarczy zrobić tylko kalibrację radaru.
Piszą żeby użyć lustra, a może wystarczy jak staniesz przodem przed ścianą, odległość 120 cm od radaru do ściany i włącz kalibracje radaru.
Jest błąd niezgodnego Vinu, i nie ma tam żadnej opcji kalibracji radaru, przy osiowaniu też. Także bez zmiany tego Vinu raczej nic się nie ździała
W alfaobd jest opcja kalibracji radaru.
Załącznik 40905
No niestety za każdym razem procedura kończy się niepowodzeniem. Może po zmianie VIN da radę, no ale teraz nic z tego.
No pewnie tak,trzeba zmienić VIN - niestety nie wiem jak, podobno są jakieś firmy które potrafią zmienić VIN.
Witam Panowie coś ruszyło z tą zmianą winu:)? umi ktoś to robić w rozsądnych kosztach?