Witam. Mam problem z prawym halogenem(strona pasażera) w Tipo II. Halogen nie świeci, żarówka ok. Do halogenu nie dochodzi prąd. Są jakieś bezpieczniki, przekaźniki? Skąd idzie prąd z BODY? Drugi halogen działa.
To jest widok strony w wersji do druku
Witam. Mam problem z prawym halogenem(strona pasażera) w Tipo II. Halogen nie świeci, żarówka ok. Do halogenu nie dochodzi prąd. Są jakieś bezpieczniki, przekaźniki? Skąd idzie prąd z BODY? Drugi halogen działa.
Obie lampy są niezaleznie zasilane, sprawdz bezpieczniki, (opis w instrukcji), opisu przekaznikow pewnie nie bedzie,ale są po jednym na kazda lampe(podobnie jest w bravo tez z opcja doswietlanaia zakretów. Mialem podobny problem w bravce, winny byl przekaznik prawej lampy...
Załącznik 40883
Właśnie mam błąd przekaźnika prawego światła i jeszcze jeden przekaźnika obciążenia. Tyle że bezpieczniki i przekaźniki były sprawdzane. Bo przy lampach przecież nic chyba nie ma? Ewentualnie może przewód jest gdzieś przerwany.
No z tego co ja patrzalem normalną żarówkę podłączałem pod body bez żadnych przekazników i świeciła
Sprawdzałeś połączenie kabel - żarówka za nadkolem?Załącznik 40884
Załącznik 40884
U mnie błąd powodowało wypięcie się wtyczki od żarówki.
Przeciwmgielne i inne światła nie mają żadnych przekaźników ani bezpieczników.
Napięcie na żarówki przeciwmgielne jak i też inne idzie bezpośrednio z body computera.
Sprawdź wiązkę czy nie ma nigdzie zwarcia, czy nie jest gdzieś przecięta.
Ok dzięki za podpowiedź.
Tu masz schemat przeciwmgielnych przód, możesz sprawdzić miernikiem przewody czy nie mają gdzieś zwarcia oraz ciągłąść przewodów.
Załącznik 40885
MN - to kolor brązowy z czarnym paskiem.
MH - to kolor brązowy przewodu z szarym paskiem.
Przewód N to czarny kolor i to jest masa.
lampa F016 to jest lampa prawa po stronie pasażera.
Sladów bytowania kuny czasem nie masz pod maską?:)
Nie mam:cool:. Obstawiam przerwany gdzieś przewód i mam nadzieję, że tak będzie bo jeśli nie to będzie ciężko samemu coś ogarnąć. Drugi halogen świeci także może to nic poważnego. Tyle, że na razie nie mam czasu nawet tego posprawdzać.
Problem rozwiązany. Rozebrałem przód wyszło, że przerwany był przewód. Dzięki za pomoc.