To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Felgi 15 -
Felgi 15
Czy felgi stalowe 15 cali 5x110x15 ,średnica felgi 6,5Jx15H2 ,osadzenie piasty 65,1 mm będą pasowały do Cromy?
Fabrycznie najmniejsze są 16, ale podobno jednak te 15 pasują, bo to standart Opla.
Ale czy nie bedą ocierać o zaciski albo o coś innego?
Mam prawie nowe zimówki z poprzedniego auta 195/65/15, szkoda wyrzucać czy sprzedawać.
-
Tak ciężki i duży samochód na 15 to nie jest dobry pomysł. No chyba, że w kapeluszu jeździsz...
Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
-
Mam cromę 2005, poczatek produkcji. Felgi 16 muszą być wyważane i obklejane ciężarkami na rantach bo obcierają o szczęki hamulcowe. Później mocowano trochę mniejsze zaciski i tarcze to może tam się uda. Ja mam 305 mm przód.
-
Teoretycznie tak bo masz tarcze już 285mm z przodu ale nie są to koła homologowane do tego auta co za tym idzie w przypadku wypadku ubezpieczyciel będzie miał powód aby nie wypłacić odszkodowania :cool: a przynajmniej je utrudnić...
-
Cytat:
Napisał
Pan Tadeusz
Czy felgi stalowe 15 cali 5x110x15 ,średnica felgi 6,5Jx15H2 ,osadzenie piasty 65,1 mm będą pasowały do Cromy?
Fabrycznie najmniejsze są 16, ale podobno jednak te 15 pasują, bo to standart Opla.
Ale czy nie bedą ocierać o zaciski albo o coś innego?
Mam prawie nowe zimówki z poprzedniego auta 195/65/15, szkoda wyrzucać czy sprzedawać.
Jak masz prawie nowe zimówki to trzeba było nie sprzedawać auta, albo sprzedać w komplecie.
Teraz robisz z siebie w Janusza Druciarza.
Croma ma mieć minimum 16" i tyle.
Na opla nie patrz, M32 to wina Opla :)
-
Przekonaliście mnie, kupuję felgi 16 i opony 16, ale sporo drożej to wyjdzie.