To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Co to za wężyk - zagadka
Cześć,
sprawdzając wczoraj poziom oleju zauważyłem prezent od kuny. Na akumulatorze znajdował się dekielek (zaślepka) reflektora (lewy przód) oraz wężyk widoczny na zdjęciu. Miło, że chociaż w jednym miejscu zostawia znalezione skarby.
Pierwszy strzał z mojej strony to był odpływ wody z parownika, ale z tego co widzę to raczej błędny trop. Pomimo, że samochód ma silnik 1.4 T-Jet / kombi 2020, napis na wężyku brzmi: MCA CROSS, w jednym miejscu pojawia się liczba 16. Wężyk z jednej strony jest ścięty pod kątem i nie ma śladów nadgryzień.
PS. chciałbym łudzić się, że oba te elementy znalazły się na akumulatorze przypadkiem, bez udziału kuny, dlatego wszelkie alternatywne scenariusze podniosą mnie na duchu :D
-
Taki wężyk widziałem jak jest zamontowany w podstawę plastikową akumulatora.
Robi coś w rodzaju odpływu jak by się tam elektrolit wylał lub zebrała woda??
Wyjmij sobie akumulator, następna jest podstawka plastikowa, jak ją wyjmiesz to będziesz widział gdzie wpiąć ten wężyk
-
Tak, dokładnie to wężyk odpływu z podstawki aku.
-
To jest wężyk od plastikowej podstawy akumulatora. Jak wyciągniesz akumulator, to pod nim jest taka plastikowa podstawa.
Wyciągnij ją i już zobaczysz gdzie tą rurkę musisz założyć :)
-
A ta kuna to szkolona w aso że tak systemowo rozbiera auto? Może dostała zlecenie na --------,od katalizatora tylko instrukcje były niejasne ;-)
Kultury trochę!