To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Elektryka -
Elektryka
Witam. Nie wiem czy już było. Nie bardzo mam czas żeby szukać więc proszę bądźcie łaskawi 😔 coś mi kradnie prąd doszliśmy do szarej wtyczki w skrzynce bezpieczników w kabinie. Dwa przewody: czerwony idzie z aku+ a skąd idzie czerwono czarny. Domyślam się że może alternator ale nie mam możliwości sprawdzić dlatego pytam
-
Dodam bo nie napisałem. Stilo 1.9jtd 2002r
-
Jaka jest wartosc uplywu prądu w mA? Moze radio pobiera w stanie spoczynku,cos jest na czuwaniu.? Nie zaszkodzi sprawdzic skrzynki z bezpiecznikami przy aku(jest rozbieralna). Z racji wieku stilona, nie zaszkodzi przejrzec instalacji od stacyjki do skrzynek z bezpiecznikami.:redface:
-
-
Cytat:
Napisał
Braval
Jaka jest wartosc uplywu prÄ
du w mA? Moze radio pobiera w stanie spoczynku,cos jest na czuwaniu.? Nie zaszkodzi sprawdzic skrzynki z bezpiecznikami przy aku(jest rozbieralna). Z racji wieku stilona, nie zaszkodzi przejrzec instalacji od stacyjki do skrzynek z bezpiecznikami.:redface:
SkrzynkÄ wyciÄ
gaĹem czyĹciĹem i ze 3 miesiÄ
ce jeĹşdziĹ bez problemu. Sprawa wyszĹa nagle i nie jest to normÄ
. Ja siÄ na tym nie znam. To teĹciu mierzyĹ Nie wiem czy to mA czy co ale gdy wyĹÄ
czam zapĹon wartoĹÄ oscyluje w okolicy 1,8 później sukcesywnie spada do okoĹo 0,09 i to mu zajmuje +\- 30sek. ale czasem zostaje na 0,9-1,2 i tak moĹźe trzymaÄ kilka godzin. Wszystkie bezpieczniki przekaĹşniki kolejno wyciÄ
gaĹem i nic dopiero wypiÄcie wspomnianego w zapytaniu przewodu spowodowaĹo spadek na 0,09