Witam , mam raczej do wymiany przegub wewnętrzny od koła pasażera podczas przyspieszania dziwne drgania , wymieniał ktoś już przegub? Podzieli się ktoś informacja co najlepiej odkręcić i na co uważać? Grande 1.3 multijet
To jest widok strony w wersji do druku
Witam , mam raczej do wymiany przegub wewnętrzny od koła pasażera podczas przyspieszania dziwne drgania , wymieniał ktoś już przegub? Podzieli się ktoś informacja co najlepiej odkręcić i na co uważać? Grande 1.3 multijet
Technik demontażu jest wiele, ja zawsze zrzucam przegub wahacza i drążka kierownicy. Odciągam cały macpherson i wyciągam półoś z przegubu, spuszczam olej z skrzyni i demontuję przegub.
Czy mi się wydaje czy prawy przegub jest inny niż lewy? Nie ma jednego przegubu takiego samego na dwie strony?
Dokładnie prawy i lewy jest inny.
A czy często padały skrzynie? W 1.3 multijet? Bo podczas przyspieszania jest przy 3200 obr z pół sekundy taki warkot tylko na jedynce na dwójce delikatnie ale słabo a na resztę biegów idealna cisza.
W każdym normalnym fiacie żeby zdjąć półoś wystarczy odkręcić trzy śruby (nie licząc tych od kół): Śrubę przegubu lub łożyska koła (jak kto woli tak nazywa) i dwie śruby łączące zwrotnicę z amortyzatorem. skręcamy koła w przeciwną stroną z której chcemy zdjąć półoś. To daje nam mnóstwo miejsca do manewrowania i najmniej roboty. Nie trzeba się męczyć z wybijaniem sworzni wahacza czy koncówki drążka kierowniczego. Zdjęcie i założenie półosi ze zlaniem oleju powinno laikowi zająć max 45 minut licząc z przerwą na kawę.