Upgrade wizualny Fiat 500 do abartha
Witam Serdecznie
Jestem nowym "klubowiczem" ze zwglÄdu na przypadkowy i okazjonalny zakup fiacika 500 ;)
Poszukuje informacji na temat wizualnego zewnetrznego upgrad'u mojej 500 (2008r) do wersji abarth, przejrzalem historie i niestety nie ma wielu informacji na ten temat :roll:
czy ktos moglby mi pomoc w pozyskaniu kilku danych
1. czy jest mozliwa wymiana tylnych bebnĂłw na tarcze, czy sa gotowe zestawy? czy to jest jakis dramat aby to wymieniÄ?
2. czy abart'h jest obnizony vs zwykla 500tka?
czy jest sens wymieniac amortyzatory (czy nie bedzie w tedy autko za twarde na polskich drogach)
3. czy zderzaki przĂłd/tyĹ w wersji abarth pasuja do obecnej wersji (przed liftem i zaczepy sa w tych samych miejscach, czy trzeba cos przerabiac?)
4. czy zderzaki przod/tyl po lifice spasuja do starej budy (czytalem post o reflektorach tylnych - tam trzeba troche poprzerabiac elektryke ale rozumiem ze geometria lampy/zderzak/karoseria bedzie pasowac - czy tak?)
5. czy warto kupic gotowy wydech z abartha i czy bedÄ
konieczne jakies przerĂłbki aby go zamontowac, czy lepiej robic wydech u jakiegos tlumikarza?
6. czy ktos montowal szyberdach, czy mozecie kogos poleciÄ? czy mozna kupic gotowy zestaw?
bede bardzo wdzieczny za informacje