Stado powiększone. Dwa fiaty, a dwa różne, mimo tego samego serca. Na razie się poznajemy, nie mam co opisywać ;)
Załącznik 40571
To jest widok strony w wersji do druku
Stado powiększone. Dwa fiaty, a dwa różne, mimo tego samego serca. Na razie się poznajemy, nie mam co opisywać ;)
Załącznik 40571
Super! Gratuluję :)
Wow, moje gratulacje.
Uważam, że Fiat zrobił świetny ruch z tym 124. Nie każde auto musi być 100% zyskowne i rozsądne. Niektóre mają za zadanie robić szum.
Liczę, że wątek będzie regularnie uzupełniany :)
Pewnie, też tak uważam, za niewielkie pieniądze mega niepraktyczny wozik z napędem na tył i bardzo podatnym na modyfikacje. Plan mocy jest. Zobaczymy czy fundusze pozwolą ;)
Na razie metamorfozy:
1. wydech, zwykły 124 chodzi bardzo cicho, wyspawałem wstępnie przelot, no i jest od razu lepiej (koszt z nierdzewki jakieś 200zł):
Załącznik 40659 Załącznik 40660
2.udało mi się dorwać deskę wskaźników i kierownice z abatha (lekko grubsza, czerwone obszycie, lepiej leży w dłoni), pozostała do znalezienia poduszka z logiem abartha, jeżeli ktoś ma to chętnie odkupię.
Załącznik 40661 Załącznik 40662
Załącznik 40663 Załącznik 40664
Generalnie jak się okazało, to chodziło o 1 plastik (pewnie oddzielnie nie do kupienia, chyba, że ktoś ma możliwość załatwienia, to odkupię). Mogłem zostawić licznik z abartha, ale pokazywał inny przebieg, a to już nielegalne, mimo innego wyskalowania prędkość pokazywał poprawnie, ale ja nie mam czujnika zbliżającego się pojazdu i pokazywał mi ikonę, że system ten jest wyłączony. Pewnie do przekodowania, ale to praktycznie mazda i dla mnie to trochę nowość. Więc zamieniony tylko plastik obrotomierza (koszt licznika, czytaj plastiku 600zł...), kiera 1000, była z łopatkami, ale tu bez problemu da się wymienić plastik od spodu, obudowę kierownicy z tej bez manetek, odpiąć jedną kostkę i siada, bez problemu.
3. Oczekuje na montaż most z mazdy mx5, jak wiecie 124 nie ma szpery, mazda ją natomiast posiada. Przy okazji kewlarowania sprzęgła, wymienię też most. Zobaczymy jak siądzie w drifcie.
Załącznik 40665
5. Koła, zmienione na abarthowe:
Załącznik 40666
Kupię też tylny znaczek na klapę z abartha 124, z a500 nie pasuje, sprawdziłem. Chętnie odkupię, nawet nowy.
Dużo lepszy jest interes samemu zbierania Abartha?
W ogóle długo szukałeś egzemplarza? Skąd sprowadziłeś?