To jest widok strony w wersji do druku
-
Problem z wentylatorem
Witam Ducato 2014" 3.0
Objaw: Przy włączonej klimatyzacji po zatrzymaniu auta wentylator włącza się na najwyższych obrotach. Po chwili schłodzenia wyłącza i tak w kółko. Tzn. omija niskie obroty. Uciążliwe , głośne i przypuszczam, że również niedobre dla chłodzenia. Gdzie szukać problemu?
-
Przy włączonej klimatyzacji nie ma biegu pośredniego tzn 1 prędkości wentylatora.
To normalne zjawisko.
-
Jeśli to prawda to super mamy fachowców ....
Nie znam auta , mam go od jesieni zeszłego roku. Teraz zrobiło się ciepło i odpaliłem klimatyzację . Przy okazji stwierdziłem, że podjadę uzupełnić czynniki itp. Mechanik powiedział, że to wada i sporo roboty bo trzeba rozebrać cały przód ... na około 700zł :?
-
A powiedział co to za wada konkretnie? i w jaki sposób chce to naprawić?
-
To ja dopytywałem czy taka praca jest normalna i stwierdził że nie.....wentylator nie włącza się na niskich obrotach a jak układ zagrzeje się za bardzo to włączą najwyższy ale żeby określić powód i naprawić często trzeba rozebrać "pół " przodu itp.
Nigdy nie jeździłem Ducato więc nie wiem jak to faktycznie jest.
Czy ktoś jeszcze potwierdza taką pracę wentylatora ?
-
Zapytam jeszcze raz . Czy właściciele Ducato 3.0 potwierdzają że przy włączonej klimatyzacji wentylator chłodnicy po zatrzymaniu auta włącza się od razu na wysokich obrotach ( omijając niskie) co dość mocno słychać z wnętrza auta. ???
-
Cytat:
Napisał
Witkacy
Zapytam jeszcze raz . Czy właściciele Ducato 3.0 potwierdzają że przy włączonej klimatyzacji wentylator chłodnicy po zatrzymaniu auta włącza się od razu na wysokich obrotach ( omijając niskie) co dość mocno słychać z wnętrza auta. ???
W moim 2.3 jest tak jak opisujesz