Witam, potrzebuje pomocy, cały czas mam błąd P1325 czujnik spalania stukowego czujnik wymieniony, przewody sprawdzone, nawet sterownik zmieniony, a błąd dalej jest. Może ma ktoś jakiś pomysł?
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
To jest widok strony w wersji do druku
Witam, potrzebuje pomocy, cały czas mam błąd P1325 czujnik spalania stukowego czujnik wymieniony, przewody sprawdzone, nawet sterownik zmieniony, a błąd dalej jest. Może ma ktoś jakiś pomysł?
Podpowiem ,że gdy walczyłem w swoim aucie (Mazda) ze spalaniem stukowym ,to ważnym był moment przykręcania czujnika - nie było na czuja (zakładam ,że instalacja czujnika nie jest gdzieś przetarta, nie stykają piny itd ) Mimo to stukowe powodował kłamiący przepływomierz -on powodował stukowe, ale nie wspominasz ,że masz fizycznie spalanie stukowe (słychać przy przyspieszaniu stado młotkowych i auto potrafi przestawiając pkt zapłonu powodować spadek mocy ) . Zostaje coś co miałem w KIA -ciągle stukowe ,ASO tylko widziało czujnik i tyle. Skończyło się na dziurze w głowicy -coś się odkręciło wewnątrz i po pewnym czasie przebiło głowicę -takie to siły . Także błąd przychodził ,ale nie było spalania stukowego a usterka fizyczna w silniku . Nie było w nim grzebane coś ?
Auto chodzi tak jak na filmie, nic nie było w nim robione, jak przyspieszam to nie słychać stuków o jakich piszesz, błąd jak skasuje to wywala po kilku odpaleniach auta. Załącznik 40279