To jest widok strony w wersji do druku
-
Punto 2006 immobiliser
Witam wszystkich.
Od kilku dni walczę z immo.
Auto nie odpala i świeci się kontrolka z kluczem, pompy paliwa nie słychać I rozrusznik nie kręci. Sprawdziłem instalacje i nie znalazłem żadnego uszkodzonego przewodu,za to mam brak plusa na uch(16pin) na wtyczce która idzie do skrzynki bezpieczników. Przełożyłem uch,dwie skrzynki bezpieczników,kluczyk i ring a auto dalej nie odpala. Macie jakieś pomysły?
Dzięki
-
Masz coś do diagnostyki .
-
Brak komunikacji z wtryskiem
W ABS błąd u1701 brak komunikacji can
-
Po pierwsze, czy sprawdziłeś w parametrach bieżących BSI czy numer ID klucza jest odebrany i jest ważny ? Ty BSI nazywasz chyba UCH .
-
Cytat:
Napisał
ampro
Po pierwsze, czy sprawdziłeś w parametrach bieżących BSI czy numer ID klucza jest odebrany i jest ważny ? Ty BSI nazywasz chyba UCH .
BSI to w VW, we FIAT-ach jest ;-)
-
Body Computer w skrócie NBC . Tylko niewiele to wnosi do dyskusji skoro główny zainteresowany znikł i temat chyba umarł .:smile:
-
Główny zainteresowany znikł bo zero konkretów.
Jak bym zapytał jakim szamponem umyć punto w niedzielę To pewnie milion odpowiedzi by bylo🤣
-
Wybacz przyjacielu brak konkretów z mojej strony , ale prawdę mówiąc z opisu co zrobiłeś w samochodzie w celu naprawy niewiele wynika .
Wielki szacunek za sprawdzenie wszystkich ważnych przewodów pod kątem ciągłości i ewentualnego zwarcia z masą lub z 30-tką .
Nie wspomnę o przewodach masowych , ale wiadomo są sprawdzone i sprawne . Natomiast opis , co zostało wymienione
Cytat:
Napisał
Luki1984
Przełożyłem uch,dwie skrzynki bezpieczników,kluczyk i ring a auto dalej nie odpala.
myślę, że jest zrozumiały tylko dla autora tekstu.
Cytat:
Napisał
Luki1984
za to mam brak plusa na uch(16pin) na wtyczce która idzie do skrzynki bezpieczników
Tu też niejasność , 16 pin ale którego złącza NBC ( tu ukłon do kolegi krowka1978 ) .
Moje pytanie o diagnostykę było niezbyt precyzyjne a dotyczyło sprzętu jakim dysponujesz czyli np multimetr ,oscyloskop , analizator sieci CAN czy choćby ELM .
Ja nie wiem z kim mam do czynienia więc zakładam , że jest to użytkownik szamponu , a co za tym idzie moje pytania i ewentualne porady są tak formułowane aby były zrozumiane przez osoby nie będące elektronikami samochodowymi.