To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Błąd P0096 -
Błąd P0096
Posiadam Punto evo 1,3 Multyet 62 Kw .Od około tygodnia czasu przy niskich temperaturach wyskakuje mi błąd P0096 ,po skasowaniu problem znika na 2 dni a potem znowu to samo .Wyczytałem że jest to błąd czujnika temperatury dolotu powietrza .Czy ktoś morze wystawić na forum zdjęcie gdzie znajduje się ten czujnik i jak go zmierzyć czy jest dobry czy zły.
-
Mirek! Przeplywomierz do wymiany.Wiesz gdzie jest? Na przewodzie ssacym przed turbiną...:rolleyes:
-
Cytat:
Napisał
Braval
Mirek! Przeplywomierz do wymiany.Wiesz gdzie jest? Na przewodzie ssacym przed turbiną...:rolleyes:
Jesteś pewien , błąd wskazuje na czujnik temperatury . Wiem gdzie jest ale czy jesteś pewien
-
Czy nikt nie miał takiego błędu ,nikt nie może pomóc .
-
Cytat:
Napisał
Mirek 1970
Czy nikt nie miał takiego błędu ,nikt nie może pomóc .
Braval pisał co zrobić.
Nic więcej nie wymyślisz jak zakup nowego lub używanego przepływomierza i jego wymiana.
Cytat:
Napisał
Mirek 1970
błąd wskazuje na czujnik temperatury
dla jasności, nie chodzi o czujnik temperatury umieszczony w lusterku.
-
Jutro zamawiam nowy ,dzięki wszystkim za pomoc.Napiszę czy pomogło .
-
1 załącznik(i)
Wracamy do gry. Założyłem nowy orginalny z boscha ,ten sam typ i dziś to samo ,błąd P0096.Załącznik 40262
-
No i kto zwróci kasę Mirkowi za koszty związane z nietrafioną poradę diagnostyczną ? :smile:
-
Duzo nie wydał!:smile: Naprawianie aut na odleglosc nieraz daje takie efekty...Wina twórców programu ,ze wskazują tylko kod bledu ,a nie podpowiadają co jeszcze zdiagnozowac?:tongue.Moze ma uszkodzoną wiażkę, moze program przeklamuje... mógł kupic uzywke do testu za pare groszy.Moze z tym bledem jezdzi X czasu?:roll:
-
Ja bym poradził Mirkowi aby przy pomocy Multiecuscana sprawdził parametry bieżące silnika , takie jak temperatura powietrza oraz temperatura powietrza sprężonego ( turbo). Czujnik ciśnienia doładowania również mierzy temperaturę powietrza więc może to on sprawia problem . Oczywiście nie zalecam wymiany na nowy tylko porównanie temperatur na wyłączonym silniku i podczas wystąpienia błędu .
-
Kupił Mirek "gadżeta" na smarfona...i się zaczęło....haha