Witam, chce podnieść moc w moim Punto. Mam pytanie jest potrzebne zainstalowanie wskaźnika temp spalin, gdzie można czujnik wsadzić ? W kolektorze wydechowym nie ma żadnego otworu, a takiego chyba od tak nie można zrobić ? Proszę o pomoc :)
To jest widok strony w wersji do druku
Witam, chce podnieść moc w moim Punto. Mam pytanie jest potrzebne zainstalowanie wskaźnika temp spalin, gdzie można czujnik wsadzić ? W kolektorze wydechowym nie ma żadnego otworu, a takiego chyba od tak nie można zrobić ? Proszę o pomoc :)
Więcej danych o samochodzie...
Trzeba wywiercić otwór w kolektorze, wspawać tuleję pod termoparę
i przeciągnąć przewody od zegara do kabiny.
Nie kupuj żadnych autogałganów (auto gauge) itp., jeśli chcesz podnosić moc to zbyt ważny parametr. Vdo, racetech, defi czy greddy (oryginał, nie greddy style za 300zł) to problem z dostępnością i cenami, ale Stri, Stack czy Innovate już nie rozprują kieszeni, a są używane przez osoby zawodowo związane z motorsportem. Gdy szukałem dla siebie, stack był po ~600, innovate 900/1000zł. Autogałgana bym nie włożył. Upali termoparę, końcówka wpadnie w turbinę i po zabawie. Oczywiście droższe klamoty nie gwarantują 100% ochrony przed awarią, ale są dużo pewniejsze i nie przekłamują odczytu.
I co tam chcesz dłubać, t-jeta?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Doczytałem, AGP. Przed wizytą u tunera auto musisz mieć sprawne na 100%, bo wrócisz z kwitkiem. Rozważ przejscie na RON98, bezpieczniej i więcej niuta.