To jest widok strony w wersji do druku
-
przegląd instalacji
Założyłem instalację LPG i na gwarancji jak byk napisane, że przeglądy co 10 tyś km . Zdziwiony byłem ,że instalacja dała mi sygnał po ...8 tyś km (3 długie piknięcia co uruchomienie zapłonu ) . Ok ,podjechałem i przestawili mi o 2 tyś km dalej . Teraz przejechałem ok 6500 km i ..sygnał . Podjechałem do montera i pytam z czego instalacja sczytuje przebieg i okazuje się ...że nie z przebiegu licznikowego, a ....pracy na lpg sobie przelicza przebieg . Podobno ileś tam godzin pracy na lpg odpowiada przebiegowi 10 tyś km ,a jeżdżąc po mieście szybciej osiągniemy te godziny pracy . Będę po południu jeszcze to zapytam co i jak dokładnie ,ale przegląd robić co 6500 km to trochę przesada :(
-
U mnie piszczał 1000km przed przeglądem, ale liczy normalnie z licznika tak jak zaprogramują. Na przeglądzie powiedziałem żeby wogle to wyłączył i już nie piszczy wcale. Instalacja Stag
-
Ja też STAG jakiś tam i wedle info liczy z godzin . Wyłączyłem
edit : 7.06 2021 zapodałem BRC do czyszczenia układu ( coś jak dodatek do paliw ) . Objawy po zaaplikowaniu : jakby słabszy i na jechaniu takim "nijakim" lekko chyba poszarpuje , ale po 25 km przestało i daje co mu pod maską drzemie .