Problem z kierownicą multifunkcyjną
Witam.
Jakieś 2 miesiące temu żona kupiła grande punto bez działającej kierownicy multifunkcyjnej oraz klaksonu. Temat klaksonu rozwiązałem otóż okazało się że przewody kostki w kierownicy multifunkcyjnej były pozamieniane. Przewody pozamieniałem tak że klakson działa oraz 2 przyciski (głośność "-" oraz stacja w dół), a takze podswietlanie przycisków. Sama kierownica na 100% była wcześniej wymieniana i zapewne wówczas dodane także klawisze multifunkcyjne. W samochodzie nie ma b&me a sama kierownica jest 8 przyciskowa. Sprawdzałem ustawienia proxi dla kierownicy 6 przyciskowej jak i 8 przyciskowej jednak nic sie nie zmianiało. Oczywiście jestem świadomy że 2 przyciski od b&me nigdy nie będą działać ponieważ b&me fizycznie nie ma ale czy macie jakiś pomysł na pozostałe przyciski od sterowania radia? Moje podejżenia idą w kierunku samych przycisków które zapewne są nieorginalne, miały pozamieniane przewody w związku z tym możliwe że sama rezystancja reszty przycisków moze być inna niż przewidziana dla tego auta.
Czy któryś z kolegów/koleżanek może rozpisać poszczegolne rezystancje dla przycisków które się pojawiają albo powinny się pojawić na wyjściu każdej płytki od przycisków multifunkcyjnych?